Het weer DEZE WEEK
Tweede deel van de week frisser

ALMERE - Eindelijk was het dan een dagje zomers in Almere, hoewel het met de zon wat tegenviel op 14 april. De temperatuursprong van afgelopen zondag ging razendsnel en soms werd het tot 24 graden.
De week daarvoor vroor het in Oost-Brabant nog ruim 11 graden aan de grond, dus een bijna Amerikaans verschil van 35 graden in temperatuur was een feit. Almere kwam tot 22 graden zondagnamiddag en tot rond acht uur in de avond was het nog goed toeven buiten met 18 graden.
Op woensdag kan het kwik nog een keer goed oplopen tot misschien wel net 18 graden, maar later in de week draait de wind weer naar de koudere noordwesthoek en wordt het aanmerkelijk frisser.
In de nachten naar zaterdag en/of zondag is er buiten de stad zelfs weer wat nachtvorst mogelijk.
Zelfs op gewone waarnemingshoogte (1,50 meter) zou het tot een graad vorst kunnen komen.
Ook overdag scheelt het dan bijna weer een jas en wordt het met moeite 10 graden.
De komende dagen staat ons weerbeeld in het teken van grofweg twee systemen: aan de ene kant een riante uitloper van het bekende Azorenhoog die de actiefste storingen buiten de deur houdt. Anderzijds is dat een serie diepe lagedrukgebieden tussen IJsland en Noorwegen. De daarmee samenhangende fronten proberen tot boven het Noordzeegebied door te dringen, maar die hoge druk voorkomt dat. Ondanks het feit dat het vrijwel de gehele periode droog blijft tot en met zondag, is wat hele lichte regen op woensdag en vrijdag niet uit te sluiten. Dan kunnen uitlopers van die zwakke oceaanfronten Nederland net bereiken. Doordat die lichte frontale verstoringen zich aandienen waait het vooral in het voorportaal ervan goed door uit het zuidwesten de komende dagen en is het vaak flink zonnig. Dat is dan wel weer een pluspunt.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 8, max. 17-18, wind zzw. 4, neerslag 20% en zon 35%
Donderdag min. 12, max. 14, wind zw. 5, neerslag 15% en zon 80%
Vrijdag min. 5, max. 11, wind wnw. 4, neerslag 15% en zon 80%
Zaterdag min. 2, max. 10, wind n. 3, neerslag 10% en zon 90%
Zondag min. -1, max. 11, wind z. 3, neerslag 20% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 17 april 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen