Het weer DEZE WEEK
Eerst de warmte en later flink afkoelend

ALMERE - Voorlopig is het nog even aan de warme kant in Almere met op de woensdag en donderdag maximale temperaturen in de buurt van de voorzomerse 18-20 graden. Wellicht is het ook vrijdag het eerste dagdeel nog aan de zeer zachte kant, maar later komt onvermijdelijk de koudere lucht weer naderbij.
April is nog steeds een overgangsmaand ten voeten uit en dat zagen we afgelopen maandagochtend vroeg weer eens toen het op sommige plaatsen tot meer dan 7 graden vroor aan de grond. Dit soort waarden afzettend tegen de twintigers dezer dagen geeft bijna Amerikaanse temperatuurcontrasten.
De komende twee etmalen zal het in een toenemende zuidwestelijke stroming niet overtuigend zonnig zijn, maar toch schijnt de zon zo nu en dan goed door.
Op vrijdag nadert een koufront dat mogelijk enige regen kan meenemen. We moeten dan ook rekening houden met een flinke val van het kwik later op de dag. Wellicht is het in de vooravond nog maar 9 graden bij een inmiddels naar noordwest geruimde wind.
Het weekend geeft overwegend droog weer, maar het is dus wel een jas koeler en in de nacht naar zondag kan er zelfs weer wat nachtvorst komen. Overdag komt de temperatuur op 9-12 graden uit.
De verdere vooruitzichten wijzen op een tamelijk normaal weertype voor eind april.
Noch warmtepieken tot 25-30 graden (april 2007!) noch een terugkeer naar het extreem koude weer zoals we dat in maart hadden, zijn aan de orde dan.
Wel begint de droogte op te vallen en dat is vooral tegenwoordig karakteristiek voor het voorjaar.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 7, max. 18, wind zw. 4, neerslag 15% en zon 70%
Donderdag min. 9, max. 18, wind zw. 3, neerslag 20% en zon 60%
Vrijdag min. 9, max. 12-17, wind wnw. 3-4, neerslag 60% en zon 50%
Zaterdag min. 6, max. 9, wind n. 4, neerslag 45% en zon 55%
Zondag min. 3, max. 10, wind n. 4, neerslag 30% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 24 april 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen