Het weer DEZE WEEK
Overgang naar fraai juliweer zonder hitte

ALMERE - Zeer opmerkelijk is het feit dat de eerste zes maanden van 2013 te koud zijn verlopen in Nederland. Dit was natuurlijk te wijten aan de lange nawinter waardoor het zeewater erg koud bleef. Voor het laatst waren de maanden januari tot en met juni te koud in 1985. De gevolgen (kilte) van dat koude zeewater waren dus merkbaar tot halverwege het jaar. Met juli op de kalender breekt ook een nieuw zomers getint weerbeeld aan in Almere want aan het wekenlange te koele en vaak wisselvallige weer komt vanaf woensdag een einde.
We gaan overschakelen naar een droog en zonnig weertype waarbij de temperatuur op zeer aangename niveaus komt in het weekend. Echt warm wordt het niet met de te verwachten stroming die vooralsnog een noordcomponent behoudt. Het kwik komt eerder uit in het traject 20 tot 25 graden en met de zon er prima bij, niet al te veel wind en een lage luchtvochtigheid, is het uitstekend weer.
Het bekende Azorenhoog stuurt een ferme uitloper richting het Noordzeegebied en die ontwikkeling staat voorlopig garant voor een stabiele atmosfeer. De verwachting is ook dat zich min of meer zelfstandig een blokkade van hoge druk opwerpt boven de Noordzee. In dat geval wordt het enkele dagen zonovergoten met een staalblauwe lucht en kan het landelijk al rond 25 graden worden.
Later in de periode lijkt de hoge druk zich weer westwaarts terug te trekken hetgeen een windkrimp kan inhouden inclusief wat lagere temperaturen, maar het stabiele karakter van het weer blijft dan waarschijnlijk wel goeddeels behouden.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 15, max. 17, wind wzw. 4, neerslag 95% en zon 20%
Donderdag min. 13, max. 20, wind wzw. 4, neerslag 10% en zon 75%
Vrijdag min. 14, max. 21, wind nw. 3, neerslag 10% en zon 80%
Zaterdag min. 12, max. 21, wind nno. 3, neerslag 5% en zon 90%
Zondag min. 10, max. 22, wind no. 3, neerslag 5% en zon 90%
Artikel geplaatst op: 03 juli 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen