Het weer DEZE WEEK
Tijdelijk meer wolken en koeler

ALMERE - Dit jaar valt een beetje te vergelijken met het jaar 1983. Een uitgesproken koud voorjaar werd toen gevolgd door een fraai weerherstel tijdens de eerste julidagen en de zomer die volgde was een droge en warme.
Op dit moment is het prematuur om te zeggen dat we nu net zo’n zomer gaan krijgen, maar de teneur is goed. De drukgebieden zijn zonder meer fraai gepositioneerd momenteel en een snelle overgang naar een koel en wisselvallig juliscenario is eigenlijk in de verste verte niet traceerbaar.
Het belangrijkste en tevens weersbepalende systeem is een flinke uitloper van het Azorenhoog. Ook de komende tijd zal dit verlengstuk van het Azorenhoog ons bepaald bestendig weer geven.
Opvallend is de droogte, ook de komende tien dagen en zicht op een periode met noemenswaardige regen is er niet. Vooral onze westerburen hebben het nog droger en dat verandert ook daar niet.
De wind behoudt voorlopig die noordcomponent zodat de temperaturen niet ineens naar de 30 graden of hoger zullen doorschieten. Het wordt eerder wat koeler op woensdag en donderdag en ook enkele vochtvelden (wolkenvelden vanaf de Noordzee) komen zo nu en dan langs. Die temperen dan de zon.
Vanzelfsprekend komt de temperatuur dan minder royaal uit en met 18 graden is het zelfs vrij koel.
In het komende weekend kan het kwik weer wat oplopen richting de 25 graden en wordt het zonniger.
Al met al is het uitstekend zomerweer in en rond Almere en ideaal natuurlijk voor recreatieve doeleinden in de zomervakantieperiode die voor velen net is begonnen. Een weersomslag is voorlopig niet in zicht.
Meer weerinfo via de site www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 13, max. 19, wind n. 4, neerslag 10% en zon 65%
Donderdag min. 12, max. 18, wind n. 3-4, neerslag 5% en zon 65%
Vrijdag min. 12, max. 19, wind n.3, neerslag 5% en zon 65%
Zaterdag min. 12, max. 21, wind nnw. 3, neerslag 10% en zon 85%
Zondag min. 12, max. 20, wind nw. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Artikel geplaatst op: 10 juli 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen