Het weer DEZE WEEK
Fraaiste julimaand sinds 2006

ALMERE - Juli 2006 was een uitermate hete en bijzonder droge julimaand en qua droogte lijkt de huidige situatie wel wat op juli van zeven jaar terug. Qua hitteprestatie haalt deze juli het bij lange na niet bij 2006 en veel mensen zijn daar beslist niet rouwig om. Eigenlijk hebben we ideale temperaturen in huis en de 25-26 graden van de afgelopen dagen waren zeer bruikbaar voor menigeen.
Tot en met donderdag schijnt de zon uitbundig in Almere en het maximale aantal uren zonneschijn kan gehaald worden voor medio juli. Dus tot dertien uren zon per dag is nog haalbaar vooralsnog.
Richting het weekend komen er wat meer wolkenvelden vanaf de Noordzee en die temperen de zon dan wat meer zonder dat het de hele dag zwaar bewolkt wordt.
De temperaturen gaan ook wat terug en de hoogzomerse waarden maken plaats voor de juist zeer aangename niveaus van om en nabij de 22 graden in de middag. Uitstekend vakantieweer!
Een bijna in beton gegoten en dus zeer standvastig hogedrukgebied boven de onderkoelde wateren bij Ierland en Schotland blijft tot en met het weekend nog weersbepalend. Omheen dit solide hoog waait de wind met de wijzers van de klok mee, dus de noordelijk georiënteerde luchtstroming blijft voorlopig nog wel intact en voert dus die enigszins afgekoelde Noordzeelucht aan.
Sint Margriet (20 juli) wordt vaak als omkeerpunt van het weer genoemd in de kalenderklimatologie.
Richting de laatste fase van juli lijkt er iets meer doorstroming in de atmosfeer te komen en wordt het neerslagsignaal iets groter. Of dit daadwerkelijk een weersomslag inluidt is allerminst zeker.
Meer weerinfo via de site www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 14, max. 26, wind n. 3, neerslag 0% en zon 100%
Donderdag min. 14, max. 24, wind nno. 3-4, neerslag 0% en zon 100%
Vrijdag min. 14, max. 23, wind n. 4, neerslag 10% en zon 75%
Zaterdag min. 14, max. 21, wind n. 3-4, neerslag 15% en zon 65%
Zondag min. 13, max. 20, wind nnw. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 17 juli 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen