Het weer DEZE WEEK
In grote lijnen prima augustusweer

ALMERE - Ook augustus is bezig uit te groeien tot een zonder meer prima zomermaand in Almere. Hoewel de standvastige hogedrukgebieden telkens ontbreken op de West-Europese weerkaart, levert de huidige en ook toekomstige drukverdeling toch overwegend mooi weer op.
In feite hebben we gewoon te maken met een oer-Hollandse westcirculatie, maar de drukgebieden liggen dermate voordelig dat we net niet in de doorgang vertoeven van frontale regenstoringen.
Nederland bivakkeert namelijk bijna steeds aan de gunstige zijde van de richting IJsland en Noorwegen koersende lagedrukgebieden. Aan de andere kant geven uitlopers van het Azorenhoog positieve weerimpulsen af zodat het in grote lijnen nagenoeg droog en tamelijk zonnig weer blijft.
De middagtemperaturen komen weer iets hoger uit richting het weekend en gaan richting de 25 graden op vrijdag. In het weekend komt het kwik weer een paar graden lager uit.
Toch blijft het weerbeeld niet de hele tijd volledig rimpelloos want in het weekend zien we een lagedrukgebied voldoende ver uitzakken tot nabij Schotland om ons weer tijdelijk iets te verstoren.
De kans op een periode met regen is er dan en de wind neemt tijdelijk ook even toe tot krachtig.
Na die fase met wat minder weer lijken de neerslagkansen aan het begin van de volgende week weer af te zullen nemen en vervolgen we het vertrouwde augustusweertype.
Zicht op stevige hogedrukgebieden is er vooralsnog niet, maar een doorbraak van herfstachtige depressies zit er evenmin aan te komen. De kans is dus groot dat de maand augustus uiteindelijk als mooie zomermaand in de boeken gaat komen wanneer de balans begin september wordt opgemaakt.
Meer weerinfo via de site www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 11, max. 20, wind w. 3, neerslag 20% en zon 80%
Donderdag min. 12, max. 22, wind zw. 3, neerslag 25% en zon 60%
Vrijdag min. 15, max. 23, wind zw. 4, neerslag 55% en zon 50%
Zaterdag min. 15, max. 20, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 40%
Zondag min. 15, max. 19, wind zw. 4-5, neerslag 75% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 14 augustus 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen