Het weer DEZE WEEK
Mooie zomerse augustusweek

ALMERE - De droogte in Nederland speelt nog steeds, maar een deel van de droogteperikelen is wel wat verlicht na de regens van het afgelopen weekend en maandag. De landbouwers zijn er beslist blij mee.
Weinig regen overigens deze week want de zomer komt nog een keer goed aan zet in Almere.
Een vanaf de Azoren afkomstige uitloper van het gelijknamige hoog komt rond het midden van de week pal boven ons land aan en breidt zich later uit tot boven Scandinavië en de Balten.
Die ontwikkeling pakt zonder meer gunstig uit voor de temperaturen. Vanaf woensdag zijn weer zomerse waarden mogelijk van tenminste 25 graden. Landelijk kan het best wel weer eens bijna 30 graden worden op de vrijdag bijvoorbeeld. De zomer van 2013 geeft dus nog lang niet op.
Toch oogt het op middellange termijn niet bepaald stabiel en in het weekend merken we daar al wat van in de vorm van een sterk toenemende buienkans en ook wat lagere middagtemperaturen.
We zien een ontwikkeling die we ook de afgelopen twee jaar al tijdens de hoogzomer zagen, alleen nu hebben we het geluk dat dit stramien zich pas veel later in het zomerseizoen gaat aandienen.
Tussen het Azorenhoog op de Oceaan en een collegahoog boven Scandinavië, weet zich een lagedrukgebied precies bij Nederland op te houden vanaf zaterdag. En een lagedrukgebied in de buurt geeft doorgaans geen puik weer. Toenemende buienkansen dus zoals gezegd later.
Een langdurige wisselvallige periode lijkt er niet in te zitten, maar een grandioze zomerfase evenmin.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 11, max. 23, wind z. 3, neerslag 10% en zon 95%
Donderdag min. 13, max. 24, wind no. 3, neerslag 10% en zon 95%
Vrijdag min. 13, max. 25, wind ono. 3, neerslag 10% en zon 95%
Zaterdag min. 15, max. 25, wind o. 3, neerslag 35% en zon 75%
Zondag min. 16, max. 22-23, wind zzw. 3, neerslag 70% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 21 augustus 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen