Het weer DEZE WEEK
Tot het weekend fraai augustusweer

ALMERE - De meteorologische zomer sluit in stijl af en tot september blijft het zonder meer fraai. Een hogedrukgebied in de buurt van Nederland met uitstraling naar het noordoosten geeft tot het weekend overwegend zonnig en bovenal droog weer af. Ideale temperaturen van rond 22 graden houden we ook nog enige tijd vast. Wel komt er wat meer bewolking rond donderdag.
In het weekend zien we toch wel een kleine verandering op de weerkaarten als de depressies waarschijnlijk een wat zuidelijker koers gaan volgen. Mogelijk geraakt een nog wat uitdiepende depressie dan op het noordelijk gedeelte van de Noordzee en dat is al een eind richting Nederland.
De daarbij behorende neerslagsignalen zouden in eerste instantie Noord-Nederland kunnen bereiken, maar of Almere ook een aantal buien of buitjes krijgt is nog enigszins onzeker momenteel.
Het Amerikaanse weermodel is opvallend consequent met in de eerste week van september een flinke lift van het kwik richting (hoog) zomerse waarden. Mocht dit scenario gaan uitkomen krijgt de zomer gewoon weer een leuk vervolg en zijn we tot pakweg 10 september vertrokken voor grandioos weer.
De eerste fase van september (als de kinderen weer naar school zijn) heeft wel de naam om stabiel en warm weer af te leveren en wellicht gebeurt dit straks ook wel weer.
Diverse prognoses voor de middellange termijn mikken alvast op een puike septembermaand.
Het is dus de vraag of de eventuele depressiedoorbraak vanaf het weekend gestalte gaat krijgen.
Volgens de net genoemde prognoses krijgt het wisselvallige en koele weer dus geen kans.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 13, max. 22, wind nno. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 12, max. 21, wind w. 3, neerslag 15% en zon 60%
Vrijdag min. 13, max. 22, wind wzw. 3, neerslag 15% en zon 65%
Zaterdag min. 13, max. 21, wind w. 3-4, neerslag 40% en zon 60%
Zondag min. 13, max. 19, wind w. 4-5, neerslag 65% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen