Het weer DEZE WEEK
Fraaie apotheose van de zomer

ALMERE - Hoewel de weerkundige zomer reeds voorbij is, komt er nog een mooie apotheose met temperaturen die richting de 30 graden zullen uitlopen aan het einde van de week. Almere kan tot 28 graden komen.
Een hogedrukgebied dat via ons land doorschuift naar de Baltische Staten geeft vanaf het midden van deze week een zuidelijke stroming met de aanvoer van zeer warme lucht. De zon schijnt ook volop.
Het strandweer wordt uitstekend vanaf woensdagochtend met een doorgaans aflandige wind.
Op donderdag en waarschijnlijk ook vrijdag nog komt de temperatuur uit in het traject 25-30 graden.
Wel neemt de buienkans daarna sterk toe vanwege de aanwezigheid van lagedrukgebieden boven, of in de buurt van Nederland. Regionaal kan het dan tot veel water gaan komen en koelt het ook wat af.
Sommige weerpatronen hebben een voorkeur voor bepaalde fasen in het jaar. Zo kennen we het bekende Weihnachtstauwetter op z’n Duits. Dat is de kerstdepressie die vaak vlak na een koude decembermaand de kop op steekt en de kerstdooi binnenbrengt.
In de septembermaand is het kenmerkend dat zich bij voorkeur tussen 5 en 12 september dikwijls een warmtegolf voordoet onder invloed van een fraai en solide hogedrukgebied boven Oost-Europa.
Ook dit jaar is het dus weer een keer raak met landelijke temperatuurplafonds tot inderdaad die 30 graden onderdag of vrijdag. Daarna blijven de temperaturen ook nog op niveau en een doorbraak naar zeer wisselvallig en koel weer is voorlopig niet in zicht. Er bestaat zelfs een gerede kans dat het hogedrukgebied richting Noord-Europa weer aansterkt vanaf medio volgende week en ons na een dip weer volop in het mooie nazomerweer brengt.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl


Woensdag min. 14, max. 25, wind ozo. 3-4, neerslag 5% en zon 85%
Donderdag min. 15, max. 28, wind zo. 4, neerslag 10% en zon 95%
Vrijdag min. 16, max. 26, wind no. 3, neerslag 75% en zon 80%
Zaterdag min. 16, max. 23, wind ono. 3-4, neerslag 65% en zon 65%
Zondag min. 15, max. 22, wind nno. 3-4, neerslag 50% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 04 september 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen