Het weer DEZE WEEK
Vanaf vrijdag kans op regen

ALMERE - Inmiddels is de astronomische herfst begonnen, terwijl de weerkundige herfst al aanving op 1 september jongstleden. De meteo-herfst al op 1 september laten beginnen rekent wat makkelijker.
Er zit weinig dynamiek in het momentane weerbeeld en dat is debet aan de ligging van drukgebieden.
Tot het einde van de week ligt een tamelijk vlak lagedrukgebied ten noordwesten van Spanje, terwijl de luchtdruk relatief hoog blijft richting het oosten en noordoosten van Europa.
Het laag kruipt richting het weekend op richting Noordwest-Frankrijk en Zuidwest-Engeland en dat betekent dat de daarbijbehorende neerslaghaarden zich eveneens uitbreiden richting de Benelux.
Voordat de regenperikelen ons rond zaterdag bereiken wordt voor de storingen uit nog een portie vrij warme lucht meegenomen waarin het kwik met wat geluk nog tot 21-22 graden kan oplopen vanaf woensdag. Mocht de zon er wat langer bijkomen wordt het al snel iets meer dan 20 graden.
Vooral vanaf vrijdag komen er dus periodiek gebiedjes met wat meerslag mee in de stroming.
Ook begin oktober zal het niet geheel droog verlopen in Almere en omgeving als we ook dan nog met die depressieperikelen zitten in Nederland en omgeving.
Toch lijkt een stevig hogedrukgebied boven Scandinavië en de Baltische Staten goed tegengas te willen geven begin oktober. Dit betekent dat de regengebieden vanuit het zuidwesten niet veel verder kunnen opstomen dan Midden-Nederland. Mocht dit hogedrukgebied het uiteindelijk winnen wordt het droger en wat zonniger, maar kan het met een oostenwind wel wat schraal gaan aanvoelen.
Zo koud als begin oktober 1998, toen een snerpende ooster bij slechts 6 graden overdag op de derde, wordt het beslist niet gedurende de eerste tien dagen van de wijnmaand.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 11, max. 18, wind w. 2, neerslag 20% en zon 30%
Donderdag min. 12, max. 17, wind ono. 3, neerslag 20% en zon 35%
Vrijdag min. 10, max. 18, wind o.3, neerslag 20% en zon 60%
Zaterdag min. 11, max. 19, wind ozo. 3-4, neerslag 75% en zon 20%
Zondag min. 13, max. 17, wind zo. 3, neerslag 70% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 25 september 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen