Het weer DEZE WEEK
Formidabel herfstweer slaat compleet om

ALMERE - Het voorbeeldige oktoberweer met zelfs nazomerse trekken aan het begin van deze week maakt plaats voor een hele andere herfstvariant. Het omslagpunt naar uitermate onbestendig en wisselvallig oktoberweer zal omstreeks deze woensdag liggen. Dan komt de eerste regen al aan in Almere.
De hogedrukgebieden die ons dagenlang in het bijna lome nazomerse weer dompelden, maken plaats voor een venijnige depressie die tot na het weekend gaat rondtollen in de omgeving van Nederland.
Doordat de luchtdruk stijgt op de Atlantische Oceaan en dat lagedrukgebied de Noordzee opkoerst richting Nederland, nemen de drukverschillen bovendien flink toe vanaf woensdag. Het resultaat is dan ook veel wind vooral op de donderdag. In Almere kan het enige tijd hard waaien uit het noordwesten windkracht 7. Tezamen met de gure buien, mogelijk met hagel en even flink onweer krijgt het weerbeeld een ronduit herfstachtige uitstraling. We gaan dus de andere kant van het herfstseizoen beleven. Daarmee blijkt maar weer eens dat de variatie in ‘t Hollandse weer groot blijft.
Tot en met het weekend dus in ieder geval perioden met buien en soms nog veel wind.
Mocht de depressiekern wat meer boven land geraken, dan wordt het rustiger. Draaien de buiencarrousels meer richting de zee en valt de meeste regen buitengaats.
Vooral de temperatuur zal ook een aderlating ondergaan. Hadden we op maandagmiddag nog bijna 20 graden op de thermometers, in stevige buien kan het kwik terugvallen naar 10 graden overdag.
Ook de (na)nachten kunnen kouder uitpakken met richting weekend al een keertje 4 of 5 graden.
Waarschijnlijk treedt er volgende week enige stabilisatie op in het weer, maar het fraaie en kalme oktoberweer met veel zon en tot bij 20 graden komt deze maand waarschijnlijk niet meer terug.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 13, max. 15, wind wzw. 4, neerslag 75% en zon 20%
Donderdag min. 9, max. 11, wind wnw. 6, neerslag 85% en zon 20%
Vrijdag min. 8, max. 12, wind no. 4, neerslag 85% en zon 20%
Zaterdag min. 8, max. 11, wind no. 3-4, neerslag 90% en zon 25%
Zondag min. 6, max. 13, wind var. 3-4, neerslag 60% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 09 oktober 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen