Het weer DEZE WEEK
Licht wisselvallige weerbeeld houdt aan

ALMERE - Voorlopig houdt het overwegend licht wisselvallige weerbeeld aan in Almere. Oceaanstoringen schampen ons regelmatig maar laten geen zondvloedachtige regens los. Als er regen valt met het accent op de periode vrijdag tot en met maandag, dan gaat het eigenlijk steeds om geringe hoeveelheden. Veel meer dan 5-7 millimeter valt er niet tot komende maandag.
Het is typisch Hollands herfstweer met een traditionele zuidweststroming en vrij veel wolken.
De kans op zon is derhalve niet zo groot, maar zo nu en dan zit er toch een prima dagdeel bij.
Vooral wat later in de periode zien we dat de depressies bezuiden Groenland (de kraamkamer voor ons weer in beginsel) zich meer gaan roeren, maar vooralsnog op veilige afstand blijven.
Uiteindelijk koersen ze (geabsorbeerd en wel in de krachtige straalstroom boven de Atlantiek) richting de woeste wateren tussen IJsland en Schotland alwaar ze voor het nodige tumult zorgen.
Restanten in de vorm van soms verzwakte regenfronten komen dan nog wel richting Benelux.
Tegen de maandwisseling lijkt de meeste depressieactiviteit alweer voorbij te zijn en zien we een uitloper van het hoog der Azoren alweer opkomen vanuit het zuidwesten. Die ontwikkeling onderdrukt de meeste regenimpulsen uit het westen en zorgt ervoor dat het weerbeeld wat bestendiger kan worden in onze contreien. De wind neemt wat af en de zon komt er meer bij.
Zicht op een winterdebuut is er tot in de eerste week van november niet. In 1980 was dat beslist wel het geval. We beleefden toen de koudste eerste novemberweek ooit met op de zevende sneeuw!
De winterprognose van ondergetekende wordt trouwens maandag 28 oktober medegedeeld via de diverse kanalen. Meer weerinfo is er zoals gebruikelijk via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 15, max. 19, wind zzw. 4-5, neerslag 30% en zon 55%
Donderdag min. 11, max. 16, wind zzw. 4, neerslag 20% en zon 60%
Vrijdag min. 11, max. 18, wind z. 4-5, neerslag 85% en zon 20%
Zaterdag min. 14, max. 16, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 35%
Zondag min. 11, max. 15, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 40%
Artikel geplaatst op: 21 oktober 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen