Het weer deze week
Later in de week meer droge perioden

ALMERE - Voorlopig houdt de lichte wisselvalligheid nog wel aan in Almere. Later deze week komt er meer invloed van een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten en overheersen de droge(re) perioden.
Ook de woensdag is een aardige tussendag met zo goed als droog weer in Zuidwest-Flevoland, wat zon en een normale temperatuur voor de tijd van het jaar, zo rond een graad of 10-11.
Zoals zo vaak in dit land verblijven we de komende pakweg tien dagen telkens in het delicate gebied van opkomende hogedrukgebieden vanuit het zuidwesten en de flink noordelijker gelegen depressietoestanden in het zeegebied rond IJsland doorlopend naar Schotland en Noorwegen.
Door deze typisch Hollandse positie blijven wij steeds die afwisseling houden tussen deels regenachtige dagdelen en beduidend betere momenten tussendoor. En dat heet nu wisselvallig, de bekende weerterm die te pas en te onpas wordt gebruikt in Nederland. Toenemende invloed dus van een opkomend hogedrukgebied vooral na donderdag, na overigens eerst nog weer een regenfase.
In het weekend zal het zo goed als droog zijn met wat meer opklaringen. Gedurende de heldere momenten in de (na)nacht kan het flink afkoelen en mogelijk geraakt het kwik dan toch dichtbij het vriespunt in de kleine uurtjes. Diegenen die hun auto’s met name in de buitengebieden van de stad geparkeerd hebben staan zouden wel weer eens moeten krabben op de voor - en achterruiten.
Conform de klimatologie trouwens is de temperatuurtrend dalend op de wat langere termijn, zonder dat het nu echt winters wordt in de derde week van deze novembermaand. Twintig jaar geleden maakten we ons nu zo’n beetje op voor een ongekend koude slotfase van november. Zelfs de schaatsen konden al uit het vet destijds waarna op 22 november 1993 al volop kon worden gereden.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 6, max. 12, wind nw. 3-4, en zon 45%
Donderdag min. 6, max. 10, wind wzw. 4-5, neerslag 95% en zon 20%
Vrijdag min. 6, max. 9-10, wind nw. 4, neerslag 75% en zon 35%
Zaterdag min. 2-4, max. 8, wind var. 3, neerslag 35% en zon 35%
Zondag min. 3-5, max. 9, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 13 november 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen