‘Voetbalclubs bevorderen sociale cohesie’

De tweede serie stellingen die Almere Marktonderzoek Advies heeft voorgelegd aan het gloednieuwe AlmerePanel, gaan over de betaald voetbalorganisatie Almere City FC. Voetbal is de populairste sport in ons land. Hoe belangrijk vinden de leden van ons (Almeerse) panel het bestaan van een dergelijke professionele voetbalclub in Almere? Zijn goede prestaties van de profclub van belang voor het imago van Almere?


Voetbalclub Almere City FC wil van betekenis zijn voor Almere. Door sportieve prestaties waarmee de stad op de kaart wordt gezet, maar ook door met het project 'Almere & The City' bij te dragen aan een leukere en leefbaardere stad voor alle inwoners. Almere City FC haalde dit seizoen bijna de eredivisie. In de belangrijke play-off wedstrijden was het stadion uitverkocht. Op meerdere vlakken is dit belangrijk voor Almere: het draagt bij aan de saamhorigheid en tevens wordt sport gepromoot.
Van de 140 panelleden hebben 90 leden de vragenlijst beantwoord.

Sociale cohesie


Op de vraag of een voetbalclub de sociale cohesie in Almere kan bevorderen, antwoordt 47 procent ‘ja’. 30 procent weet het niet en 23 procent zegt van niet. Almere City FC zet in de stad projecten op onder de noemer ‘Almere & The City’, om de stad leuker en leefbaarder te maken. Voorbeelden hiervan zijn het wijkenvoetbal Ballen met de Buurt, Playing for Success en Almere City on Tour. Van de respondenten kent 67 procent geen van deze projecten, het merendeel dus. Maar wel is 43 procent het er ‘mee eens’ dat dit soort projecten de stad leuker maken.
Van de panelleden die de vragenlijst hebben beantwoord zet 46 procent Almeers voetbal helemaal niet te volgen. 42 procent ‘hoort en leest wel eens wat’ en 12 procent volgt het actief. 86 procent heeft nog nooit een wedstrijd van Almere City FC bezocht en 66 procent is dat ook niet van plan.
Of de panelleden het eens zijn met de stelling ‘Goede prestaties van Almere City FC zetten Almere op de kaart’ antwoordt 50 procent (helemaal) mee eens. 26 procent is neutraal, 11 procent heeft geen mening over deze stelling en 14 procent (helemaal) mee oneens.

Meld u aan!


De mening van bewoners van Almere is belangrijk. Een manier om deze te uiten en mee te denken met actuele zaken in Almere is om deel te nemen aan het AlmerePanel. Aanmelden voor dit panel kan via de website www.aanmelden.almerepanel.marktonderzoek.info
Almere Marktonderzoek Advies legt u dan één keer per maand stellingen voor die gaan over een actueel (Almeers) onderwerp.

Artikel geplaatst op: 23 mei 2016 - 15:29

Gerelateerd

Delen