Handen niet op elkaar voor komst Floriade

ALMERE - Almere Marktonderzoek Advies heeft een serie stellingen voorgelegd aan het AlmerePanel, dit keer over de Floriade. Hoe belangrijk vinden de leden van ons (Almeerse) panel de Floriade-plannen en het plan dat Jachthaven Haddock onlangs presenteerde? Zowel de wethouder als de gemeenteraad was niet enthousiast over het voorstel van Haddock, dat onder andere een 23 verdiepingen tellende flat aan de rand van Utopia inhoudt.


105 panelleden hebben de vragenlijst beantwoord.
Allereerst: de meeste panelleden (58%) staan niet te juichen bij de komst van de Floriade. 31% is juist wel enthousiast en 10% heeft er geen mening over.
Op de vraag hoe de gemeente zich moet opstellen tegenover het plan van Haddock blijken de meningen zeer sterk verdeeld. Zo wil 13% wil dat de gemeente een eigen koers vaart terwijl 24% is van mening dat een ondernemer in zo’n situatie financieel gecompenseerd moet worden, terwijl het grootste deel (29%) met andersoortige voorstellen komt, zoals het panellid dat schrijft: ‘Compenseer de onderneming op basis van waardebepaling. Zorg dat er een goede alternatieve plek wordt aangeboden en laat ondernemer daar zijn nieuwe bedrijf opbouwen.’ Een ander: ‘De Floriade moet worden afgeblazen. Het is niet meer dan een sluipweg naar een nieuwe woonwijk’. En een derde: ‘Het is ongelooflijk dat er zoveel aandacht is voor Haddock en camping Waterhout. In verhouding gaat het om een kleine groep mensen die er 'last' van heeft.’
Grote verdeeldheid, dus.

Bebouwing


Geen enkele twijfel is er mogelijk over de bebouwing van de groenrand dat het dichtst bij de Filmwijk ligt. 71% van de panelleden is van mening dat er geen bebouwing moet plaatsvinden op de groenrand.
De panelleden werd ook gevraagd of het Floriadeterrein bebouwd mag worden na afloop van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De meeste mensen (51%) vinden van wel. 17% van hen stelt dat de gemeente daarmee de kosten kan terugverdienen, een even groot deel (dus ook 17%) beaamt dat, maar dan onder de voorwaarde dat het duurzaam gebouwde huizen worden. Weer 17% zegt dat dan het terrein tenminste niet braak blijft liggen.

Meld u aan!


De mening van bewoners van Almere is belangrijk. Een manier om deze te uiten en mee te denken met actuele zaken in Almere is om deel te nemen aan het AlmerePanel. Aanmelden voor dit panel kan via de website www.aanmelden.almerepanel.marktonderzoek.info
Almere Marktonderzoek Advies legt u dan één keer per maand stellingen voor die gaan over een actueel (Almeers) onderwerp.

Artikel geplaatst op: 25 juli 2016 - 12:18

Gerelateerd

Delen