Veel evenementen op 27 augustus

Almere Marktonderzoek Advies heeft voor de vijfde keer een serie stellingen voorgelegd aan het AlmerePanel, dit keer over de evenementen in Almere. Want de Almeerse zomer van 2016 zit vol met evenementen: het jongleerfestival, foodtruckfestivals, dans- en muziekfestivals, sportevenementen en meer. In september en oktober volgt nog een aantal festivals. Het hoogtepunt van alle buitenevenementen dit jaar lijkt zaterdag 27 augustus te zijn. Die dag is er namelijk het Wereldfestival Almere, strandfestival Zand, het Belfort Foodfestival, een kermis in Almere Poort en het Groentesoep Festival. Wat vinden de leden van ons (Almeerse) panel van alle evenementen in Almere?


Van de 173 panelleden hebben 99 de vragenlijst beantwoord.
Voor 30 procent van de respondenten kunnen er niet genoeg evenementen in Almere zijn. 26 procent vindt het prima dat ze er zijn, maar zijn persoonlijk niet geïnteresseerd. Volgens 13 procent kunnen sommige evenementen beter gecombineerd worden tot één groot evenement. 9 procent vindt dit aantal wel wat veel en 7 procent ziet graag dat het aantal evenementen teruggeschroefd wordt. 14 procent geeft een ander antwoord, waaronder: “Het is goed voor Almere dat er zo veel verschillende evenementen zijn. Voor iedereen is er wat te doen.” En: “wij bezoeken max 10 procent van het aanbod, maar voor ieder wat wils”. Maar ook kritische geluiden: “Ik vind het leuk dat er vaak evenementen zijn en ga ook regelmatig ergens naartoe. Er hoeven er niet veel meer te komen. En zoals op 27 augustus zoveel tegelijk, vind ik jammer. Spreid het dan wat meer.”
De diversiteit van de evenementen vindt 86 procent van de respondenten prima. De rest mist wat in het aanbod: ‘evenementen voor 55-plussers’, ‘hedendaagse pop’, ‘een rem op deze extreme overdaad’, ‘iets met klassieke muziek. Alleen het concert in Haven tijdens de havendagen is wat minnetjes’, en ‘evenementen op het gebied van natuur en ecologie’.
Dat de evenementen subsidie krijgen van de gemeente vindt 58 procent goed. 25 procent wil liever dat de gemeente het geld in nuttigere zaken steekt en 11 procent heeft geen mening. Een respondent antwoordt: ‘Ben zelf niet dol op subsidies verstrekken maar als je als gemeente geld geeft aan een Floriade waar het merendeel van je inwoners op tegen is, dan mag je andere evenementen ook subsidiëren.’
Van de respondenten is 42 procent niet van plan om één van de evenementen op 27 augustus te bezoeken. 38 procent gaat naar Wereldfestival Almere, 36 procent naar het Belfort Foodfestival, 20 procent naar het Groentesoep Festival, 3 procent naar Zand. Geen van de respondenten gaat naar de kermis in Almere Poort.

Meld u aan!


De mening van bewoners van Almere is belangrijk. Een manier om deze te uiten en mee te denken met actuele zaken in Almere is om deel te nemen aan het AlmerePanel. Aanmelden voor dit panel kan via de website www.aanmelden.almerepanel.marktonderzoek.info
Almere Marktonderzoek Advies legt u dan één keer per maand stellingen voor die gaan over een actueel (Almeers) onderwerp. De volgende stellingen worden toegestuurd op 21 september.

Artikel geplaatst op: 24 augustus 2016 - 10:20

Gerelateerd

Delen