‘Spreek ouders aan op gedrag van kinderen’

ALMERE – De vragen voor het AlmerePanel gingen deze maand over Veiligheid. Dit naar aanleiding van de perikelen in de Kruidenwijk. 65% van de leden van het AlmerePanel zegt geen gevoel van onveiligheid in de eigen wijk te voelen. Een groot deel is van mening dat vooral ouders aangesproken moeten worden op het gedrag van hun kroost.


Van de 256 panelleden hebben 163 mensen de online vragenlijst ingevuld. Een grote meerderheid (65%) ervaart geen gevoel van onveiligheid in de eigen wijk. 5% ervaart dat wel en 27% af en toe. Een inwoner van de villawijk Almere Hout ervaart ook geen onveiligheid ‘maar de laatste tijd wordt er wel veel ingebroken’ en een inwoner van Kruidenwijk ervaart het Lavendelplantsoen aan als onveilige plek.

Kruidenwijk


De Kruidenwijk kwam de afgelopen tijd vaker negatief in het nieuws. In de zomer werden bussen bekogeld met stenen en vorige week gooiden raddraaiers ruiten van woningen in. Het heeft het imago van de wijk geen goed gedaan. 40% van de respondenten noemt de Kruidenwijk een ‘probleemwijk’, 29% ontkent dat en 11% denkt dat het op toeval berust. Volgens een panellid gaat het om dezelfde groep jongeren. ‘Ze zijn door de bewoners zelf bij de kraag gepakt de rechterlijke macht zit raar in elkaar zodat die jongen zomaar weer op staat rondlopen.’

Aanpak


Op welke manier dit probleem kan worden aangepakt, verschillen de meningen. Wel is het overgrote deel (79%) het erover eens dat vooral de ouders op het gedrag van hun kinderen moet worden aangesproken. Ook pleit een meerderheid (53%) voor de inzet van meer politie of voor camerabewaking (36%). Geldboetes opleggen is voor 40% een goede manier om het probleem te beteugelen. Een redelijk grote groep (34%) pleit voor meer activiteiten voor jongeren in de wijk.

Meld u aan!


De mening van bewoners van Almere is belangrijk. Een manier om deze te uiten en mee te denken met actuele zaken in Almere is om deel te nemen aan het AlmerePanel. Aanmelden voor dit panel kan via de website www.aanmelden.almerepanel.marktonderzoek.info
Almere Marktonderzoek Advies legt u dan één keer per maand stellingen voor die gaan over een actueel (Almeers) onderwerp.

Artikel geplaatst op: 29 maart 2017 - 11:06

Gerelateerd

Delen