‘Meer boetiekjes, speciaalzaken en tweedehandswinkel in centrum’

ALMERE – Het stadscentrum van Almere biedt ruim 400 winkels die zeven dagen per week geopend zijn. Grote merken in herenmode, damesmode, kindermode, lifestyle, entertainment en elektronica zijn te vinden in het centrum. We vroegen leden van het AlmerePanel deze week wat zij van het stadscentrum vinden. Gaan ze in Almere winkelen of doen zij hun inkopen elders?


Een groot gedeelte van de respondenten (67 procent) geeft aan dat zij hun kleding in een fysieke winkel kopen. De overige respondenten koopt kleding online of zowel online als in een winkel. Van de respondenten die hun kleding in een winkel kopen geeft 68 procent aan dat zij dat meestal in het stadscentrum van Almere doen. 12,4 procent slaagt in Buiten en 3,4 procent winkelt in Haven. De rest van de respondenten winkelt buiten Almere in bijvoorbeeld Amsterdam, het Gooi of waar het maar leuk is. Winkelen doet 42 procent alleen in Almere. 46 procent winkelt naast Almere ook graag in andere steden.
Over het winkelaanbod in het stadscentrum van Stad zijn de respondenten verdeeld. 32 procent geeft aan dat zij het winkelaanbod compleet vindt en niks mist. 49 procent vindt het winkelaanbod redelijk compleet, mist nog wel een paar dingen. 19 procent van de respondenten vindt het winkelaanbod helemaal niet compleet. Ze missen ‘kleine winkels’, ‘speciaalzaken’, ‘haring- en bloemenkar, ijsco- en orgelman’, ‘meerdere boekwinkels’, ‘tweedehandswinkel’, ‘boetiekjes’ en ‘grote matenmode’.
Als positieve punten aan het stadscentrum noemen de respondenten ‘de ruime opzet’, ‘de vele zitjes’, ‘het is schoon’, ‘de winkels zijn zeven dagen per week geopend’, ‘de vormgeving’, ‘de mooie architectuur’, ‘voldoende parkeergelegenheid’, ‘ruim aanbod aan winkels en horeca’ en ‘de vele evenementen’.
Op de vraag wat Almere kan doen om het stadscentrum nog aantrekkelijker te maken komen de respondenten volop met tips. Zo werd ‘parkeren voordeliger maken’ of ‘gratis parkeren’ regelmatig genoemd. Sommige respondenten opperen het idee om het winkelcentrum te overkappen zodat er droog en windvrij gewinkeld kan worden. Daarnaast wordt het toevoegen van meer groen regelmatig genoemd.

Artikel geplaatst op: 30 augustus 2017 - 15:23

Gerelateerd

Delen