'Geen financiële ondersteuning voor Almere City'

De Almeerse betaald voetbalorganisatie Almere City FC heeft 20 mei geen stand gehouden tegen De Graafschap. Twee wedstrijden in de derde ronde van de play-offs in de Jupiler League, leidden niet tot winst tegen de club uit Doetinchem. Het leverde de Almeerders dus geen promotie op naar de eredivisie maar wel veel bekendheid, want het was groot nieuws dat een relatief ‘kleine’ club uit de eerste divisie het op mocht nemen tegen grotere clubs zoals Roda JC uit de eredivisie en De Graafschap en MVV uit de eerste divisie.


213 leden uit het AlmerePanel (335 leden) hebben vorige week vragen beantwoord over Almere City FC. Er zitten weinig fans van City in het panel, want op de vraag ‘volgt u de voetbalclub Almere City FC?’ antwoordde 62 procent ‘nee’. Desalniettemin is 29 procent van de panelleden de club meer gaan volgen sinds Almere City het beter doet. 65 procent antwoordt van niet en 7 procent antwoordt 'anders'.
In het seizoen 2017-2018 is 84 procent nooit bij een wedstrijd in het Yanmar Stadion geweest. 14 procent 1-2 keer, 1 procent 3-5 keer en 1 procent meer dan 5 keer.
‘Goed’ vindt 57 procent van de resultaten die Almere City FC heeft behaald. ‘Neutraal’ zegt 19 procent, ‘slecht’ zegt 3 procent en 22 procent heeft geen mening.

Geen financiële ondersteuning


Of de gemeente Almere City FC financieel moet ondersteunen antwoordt 21 procent ‘Ja, de gemeente mag best bijdragen aan een voetbalclub die het zo goed doet als Almere City FC.’ 73 procent antwoordt: ‘Nee, ze kunnen zichzelf wel bedruipen. Anders moeten we alle voetbalclubs financieel gaan ondersteunen. En 7 procent antwoordt ‘anders’: ‘Voetbal is een spelletje, ik vind het belachelijk dat daar overheidsgeld naar toe gaat.’ Maar ook: ‘Alleen wanneer anders het voortbestaan van de club in gevaar komt.’ En: ‘Mijn mening is dat geen enkele gemeente voetbalclubs moet ondersteunen. Dan was het drama FC Twente nooit gebeurd.’

Trots?


Of de panelleden trots zijn op de prestaties van Almere City FC? Op de stelling ‘Het maakt me trots als Almere City FC goed presteert’ antwoordt 34 procent ‘eens’. 39 procent is ‘neutraal’, 18 procent ‘oneens’ en 10 procent heeft geen mening.

Artikel geplaatst op: 30 mei 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen