Resultaten AlmerePanel
Promotie van 'toeristisch Almere' kan beter

ALMERE – Een meerderheid van de Almeerders (59%) is van mening dat er in Almere voldoende aantrekkelijke evenementen zijn voor toeristen. Aan de promotie daarvan schort het echter nogal: slechts één op drie Almeerders (32%) nodigt anderen wel eens uit om naar de stad te komen en slechts 44% meent dat Almere zichzelf te weinig promoot.
Dat blijkt uit de vragen die zijn voorgelegd aan het AlmerePanel door Almere Marktonderzoek Advies. Het panel kon zich uitspreken over Almere als toeristenstad. In totaal reageerden 201 panelleden.
Op de vraag wat de leden van het panel échte Almeerse publiekstrekkers vinden, wordt vooral het centrum van Stad genoemd, maar ook de architectuur, de Oostvaardersplassen, de stichting Aap (Kemphaan) en de bos- en watergebieden. Opmerkelijk is dat veiligheidsmuseum P!T slechts één keer genoemd wordt.

Evenementen

Op de vraag welke Almeerse evenementen aantrekkelijk zijn voor toeristen worden vooral de Libelle Zomerweek, het festival Zand, het Havenfestival en de triatlon genoemd. Opvallend is ook dat de Veiligheidsdag, mede georganiseerd door veiligheidsmuseum P!T, hier ook regelmatig genoemd wordt. Ook de Floriade, die in het jaar 2022 gehouden gaat worden, wordt door de panelleden regelmatig genoemd als aantrekkelijk evenement.

Hotels

De komende jaren zullen in Almere meerdere hotels de deuren gaan openen. Volgens 55% van de panelleden zijn er momenteel echter al voldoende overnachtingsmogelijkheden in de stad. 17% vindt juist het tegendeel en 28% heeft geen mening.

Meld u aan!

De mening van bewoners van Almere is belangrijk. Een manier om deze te uiten en mee te denken met actuele zaken in Almere is om deel te nemen aan het AlmerePanel. Aanmelden voor dit panel kan via de website www.aanmelden.almerepanel.marktonderzoek.info
Almere Marktonderzoek Advies legt u dan één keer per maand stellingen voor die gaan over een actueel (Almeers) onderwerp.
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2018 - 15:17

Gerelateerd

Delen