Eerste Almeerse basisschool De Bijenkorf in aanbouw

Almere (Haven) bestaat op 30 november 2016 precies 40 jaar. De gemeente viert dat in de week van 30 november met feesten en activiteiten die door bewoners zijn geïnitieerd. Almere DEZE WEEK viert dat jubileum samen met het Stadsarchief Almere mee met de rubriek ‘Het begin van Almere’. In deze tweewekelijkse rubriek zijn foto’s te zien uit het Stadsarchief van rond 1976, het jaar waarin de eerste bewoners in Almere kwamen wonen. 

 

Aan de Schoolwerf werd op 30 september 1975 de eerste paal geslagen van de eerste Almeerse basisschool De Bijenkorf. De school werd in december 1977 officieel geopend. 23 jaar later, in december 1993, brandde de school af. Omdat er in die periode veel minder kinderen in de buurt woonden in de basisschoolleeftijd, werd de school niet herbouwd.
Nico Scharn, ex-onderwijzer op De Bijenkorf, (Terugblik op toen, Almere DEZE WEEK augustus 2012). “De Bijenkorf liep na vele jaren trouwe dienst terug door de vergrijzing. Uiteindelijk gooiden twee buurtschoffies wat vuurwerk door de brievenbus. Daarna draaide de school nog met een klein aantal kinderen in de Loofhutschool, tot er nog maar één leerling en één leraar over was.” (Foto: Stadsarchief Almere)

Artikel geplaatst op: 28 juni 2016 - 11:33

Gerelateerd

Delen