Perfect holiday

Om eerlijk te zijn was onze zomervakantie naar Slovenië niet bepaald romantisch. Of om nog eerlijker te zijn: bepaald niet romantisch. Het begon met ruzie, eindigde met ruzie en tussendoor hebben we aan een stuk door bonje gehad. Vraag me niet waarover. Had ik dat geweten, dan was er naar alle waarschijnlijkheid helemaal geen gedoe geweest. Het was gewoon ‘de situatie’. Hij had zijn werk mee op reis genomen, ik was gestresst en ondertussen jutten we elkaar op om er toch vooral een ontspannen drie weken van te maken. Dit was leuk. Toch? En dan dat uitzicht! Genieten. Hé, luister je wel? Genieten!! Achteraf denk ik dat precies die instelling ons heeft genekt.
De dag nadat we weer in Nederland landden, was dan ook de dag dat onze ruzie over was. Er werd niets uitgepraat, niets opgelost, het was zomaar van het ene op het andere moment voorbij. We trokken een fles wijn open, hadden eindelijk die goedmaakseks en puften na afloop tevreden: we moeten er snel een paar dagen tussenuit. God, wat waren we uitgeput van die drie weken vakantie.
Maar een bestemming vinden die dit allemaal goed kon maken, bleek nog niet zo makkelijk te vinden. Het moest iets spectaculairs worden, vonden we. Niet te lang en niet te duur, maar zekerweten geslaagd.
Na een week stuitte ik op een voordelige stedentrip naar Milaan. Het verdienmodel bleek in de heenvlucht te zitten die maar liefst negen uur duurde. De week erop begon Bas over een lang weekend noorderlicht, maar dat bleek ver boven ons budget. Het hotel dat we vonden in Barcelona leek ons bij nadere inspectie van de foto’s toch niet zo geweldig en Antwerpen, daar hadden ze net zulk weer als hier. Bleh.
Na twee maanden forceerden we een beslissing door alvast een weekend te prikken en vanaf dat moment kwam de ene na de andere jubelreis voorbij. Stuk voor stuk uitverkocht in ons weekend, natuurlijk.
Uiteindelijk zijn we vorige week maar naar Texel gegaan. Het waaide, het regende, het was koud. Het was geweldig! Elke dag met de hond naar het strand en de rest van de dag hangen in bed, bad of bank. Volledig pretentieloos, we hoefden even helemaal niets (van elkaar). Man, wat hebben we genoten. Vakantie zoals vakantie bedoeld is. Op de veerboot terug naar ‘de overkant’ stonden we daarom dicht opeen. Dat moeten we snel weer doen, zeiden we tegen elkaar.
Artikel geplaatst op: 30 november 2016 - 07:00

Gerelateerd

Delen