De auto werd klem gereden. (Foto; politie)
De auto werd klem gereden. (Foto; politie)

Politie heeft handen vol aan spookrijder op A6

112

ALMERE – De politie heeft dinsdag de handen vol gehad aan een spookrijder op de A6.

Rond 04.45 uur kwam er een melding binnen van een spookrijder die op de A6 van Lelystad naar Almere onderweg was. De collega’s van Lelystad hadden de man tevergeefs tot stoppen gedwongen. Wij meldden ons snel aan bij het Operationeel Centrum Lelystad, om de spookrijder in Almere op te vangen en te doen stoppen.
Omdat de spookrijder op de verkeerde weghelft op weg was naar Almere, besloot de Almeerse politie daarop het verkeer richting Lelystad volledig tot stilstand te brengen. Met blauwe zwaailampen, oranje zaklampen en stopborden werd getracht de spookrijder duidelijk te maken dat hij moest stoppen.
Ook dat bleek tevergeefs. De automobilist verminderde weliswaar vaart, maar passeerde de politieauto. De agenten besloten daarop de man te achtervolgen, ook al reden ze op de verkeerde weghelft. Maar zelfs toen de agenten met hun auto naast de spookrijder kwamen rijden, stopte die zijn auto niet. Daarop besloten zij de auto – al rijdend - langzaam naar de zijkant te duwen tot die helemaal tot stilstand kwam.
De man werd daarop aangehouden. Hij bleek een ongeldig rijbewijs te hebben en was bovendien onder invloed van alcohol. Later bleek dat de bestuurder eerder die avond in Almere ook al een auto-ongeluk had veroorzaakt, waar gewonden bij vielen. Ook de bestuurder zelf raakte gewond.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto