Afbeelding
Fred Rotgans

Meerdere overtredingen in bedrijfspand

112

DE VAART - In een bedrijfspand aan de Hefbrugweg zijn op donderdag 9 november meerdere overtredingen ontdekt. Het gaat hier onder andere om het bezit van meerdere illegale producten.

In het pand werden 184.800 illegale sigaretten, drie flessen lachgas, materialen voor hennepteelt en zeventien kentekenplaten die niet meer in omloop mogen zijn gevonden. Die platen hadden vernietigd moeten worden. Ook werd een gestolen voertuig gevonden, en een voertuig dat als geëxporteerd stond geregistreerd. De overtredingen werden geconstateerd door de gemeente samen met de politie en de douane. Zij controleerden het pand naar aanleiding van een melding.

Burgemeester Hein van der Loo: “We willen voorkomen dat georganiseerde criminaliteit grip krijgt op onze bedrijventerreinen. We werken samen met partners om bedrijventerreinen veilig te houden. We doen regelmatig controles en gaan ook af op meldingen die we binnenkrijgen. Zo zetten we ons samen in voor een veilig Almere.”

Ondermijning

Georganiseerde, ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar, maar heeft wel negatieve gevolgen voor de inwoners en ondernemers in de gemeente. De onderwereld gebruikt de bovenwereld voor criminele handelingen of om crimineel geld wit te wassen. Samen met diverse ketenpartners zoals politie en het Openbaar Ministerie wil de gemeente Almere ondermijnende criminaliteit terugdringen, onder andere met controles op bedrijventerreinen.

Wie vermoedt dat er sprake is van criminele activiteiten in een pand of in de omgeving kan dit doorgeven aan de gemeente Almere via 14 036, www.almere.nl of door te mailen naar meldpuntondermijning@almere.nl, aan de politie via 0900-8844 of (bij spoed) 112 of aan tiplijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto