(Foto: HV Amere)
(Foto: HV Amere)

Zeven personen aangehouden na gewapende overval Veluwezoom

112

STAD - Bij een bedrijf op de Veluwezoom heeft zaterdagavond een gewapende overval plaatsgevonden. De politie heeft zondagochtend zeven personen aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij de overval.

Zaterdagavond rond 21:20 uur vond in het betreffende bedrijf een verkoop plaats van waardevolle goederen. Bij deze verkoop werd er door de twee ‘klanten’ plotseling gedreigd met een wapen en werden waardevolle goederen buitgemaakt, waarna men halsoverkop vertrok in een donkerkleurige personenauto. Ondanks massale inzet van surveillance-eenheden werden de twee daders met hun auto niet meer aangetroffen.

Zeven personen aangehouden 

Zondagochtend rond 04:20 uur kreeg de politie een nieuwe melding bij het betreffende pand. Wederom werd er fors opgeschaald en agenten wisten ter plaatse zeven personen aan te houden. Of zij te maken hebben met de overval van eerder op de avond of een andere rol bij het incident hebben wordt momenteel onderzocht. De verdachten zijn in de leeftijd van 22 tot 28 jaar en komen uit de regio Amsterdam en Almere.

Politie zoekt getuigen 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u rond het tijdstip van de overval personen zien (weg)rijden, of bij het latere incident in de nacht? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? U kunt bellen met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto