(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerse cryptobaron opgepakt

112

ALMERE – Cryptobaron Taoufiq R. (51) is deze week in Colombia opgepakt. De puissant rijke Almeerder werd wereldwijd gezocht wegens grootschalige drugshandel en witwaspraktijken. Hij wordt uitgeleverd aan de Amerikaanse autoriteiten. 

Justitie verdenkt de in Marokko geboren Almeerder ervan leiding te geven aan een criminele bende die jaarlijks vele miljoenen dollars witwast via cryptomunten. Hij wordt in buitenlandse media omschreven als  ‘financieel crimineel meesterbrein’. Volgens Colombia is met de arrestatie van de Almeerder ‘een flinke klap’ uitgedeeld in de wereld van de internationale drugshandel. Hij zou met zijn bende het financiële systeem van meerdere landen in gevaar hebben gebracht. 

R. was al enkele jaren niet meer in Almere gesignaleerd. Hij verkoos ervoor in Medellín, Colombia te verblijven. Van daaruit breidde hij zijn imperium uit en liet hij zich regelmatig zien in de nabijheid van prominente figuren. Tegelijkertijd verdenkt justitie hem ervan in het geheim samen te werken met drugscriminelen over de hele wereld.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto