De politie trof ruim 8 miljoen euro aan in het huis (Foto: politie)
De politie trof ruim 8 miljoen euro aan in het huis (Foto: politie)

Verdachten Leemwierde hadden 8 miljoen euro in huis

112

DE WIERDEN – Bij de inval die de politie woensdag 24 januari deed in een pand aan de Leemwierde is, naast 200 kilo drugs, ook een horloge ter waarde van 500.000 euro gevonden en een los geldbedrag van ruim 8 miljoen euro. De verdachten zitten nog zeker 90 dagen vast.

Uit onderzoek bleek dat in de woning mogelijk verdovende middelen aanwezig waren. Toen agenten op 24 januari de woning binnen vielen troffen zij twee personen aan. Beide mannen, een 36-jarige Amsterdammer en een 64-jarige Almeerder, werden daarbij aangehouden.
Omdat het geldbedrag met contanten dermate groot was en meer dan 200kg aan drugs gevonden werd, is de Bewakingseenheid met spoed opgeroepen. Zij hebben voor enkele uren de woning in de gaten gehouden, zodat collega’s in veiligheid het huis konden doorzoeken.
Tijdens de doorzoeking werden ook meerdere waardevolle goederen gevonden. Alles is in beslag genomen en de drugs zijn inmiddels vernietigd.

Voorgeleid

Beide verdachten werden op 26 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de mannen voor nog in ieder geval 14 dagen in voorlopige hechtenis moesten blijven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto