Dé krant die Almere in beweging brengt!

(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

The Best of IDFA Tour

zaterdag 31 juli 2021 10:30

Op zaterdag 31 juli vertoont het filmhuis van De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad de vier prijswinnende films die door de jury’s van het International Documentary Filmfestival Amsterdam, IDFA, zijn bekroond: The Best of IDFA on tour. Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen. 

De toegang  bedraagt 25 euro voor leden, 27,50 euro voor niet-leden en 22 euro voor VIPkaart-houders van de BankGiro Loterij. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek.


Programma:

Radiograph of a Family

Landen: Noorwegen, Iran, Zwitserland | Jaar: 2020 | Regisseur: Firouzeh Khosrovani Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven. Prijzen: IDFA Award for Best Feature-Length Documentary & Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award voor het beste creatieve gebruik van archiefmateriaal.


Gorbachev. Heaven

Landen: Letland, Tsjechië | Jaar: 2020 | Regisseur: Vitaly Mansky Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.Prijs: IDFA Award for Best Directing.


Dealing with Death

Land: Nederland | Jaar: 2020 | Regisseur: Paul Sin Nam Rigter Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.Prijs: IDFA Award for Best Dutch Documentary.


Unforgivable

Land: El Salvador | Jaar: 2020 | Regisseur: Marlén Viñayo Op zijn twaalfde ging Geovanny bij een bende als lid van een moordeenheid. In de gevangenis zweert hij het bendeleven af voor God. Maar al vergeeft de evangelische kerk hem voor zijn gewelddadige verleden, zijn liefde voor een andere man geldt als een onvergeeflijke zonde.Prijs: IDFA Award for Best Short Documentary.

Locatie