Dé krant die Almere in beweging brengt!

 • Alles
 • (8)
  Politiek
 • (13)
  Lezingen
 • (31)
  Evenement
 • (1)
  Film
 • (15)
  Muziek

Expositie The Israeli Connection bij Anita Neve Galerie

zaterdag 11 september 17:00 t/m zaterdag 16 oktober 17:00 uur

HAVEN CENTRUM -  Van 11 september tot en met 16 oktober presenteert Anita Neve voor het eerst in vier jaar weer eigen werk in de nieuwe Galerie aan de Kerkgracht 85C. In The Israeli Connection geeft zij een visueel verslag van haar ontdekkingsreizen naar het beloofde land, waar ze de lijfspreuk van haar geëmigreerde zuster in praktijk probeert te brengen. 

Waar ‘the Soul should always stand ajar’ haar zuster jaren geleden bewoog haar geluk in Israel te vinden, betekent de dichtregel van Emily Dickinson voor Neve zelf een breuk met de sleur van de dag. Ze probeert verdieping aan te brengen in een bestaan dat voor de meesten onder ons alleen gericht is op het doorstaan van de gekte van het alledaagse, door net even verder te kijken dan de lens lang is. Ze vindt betekenis in het betekenisloze als ze vastlegt dat als je jezelf openstelt, je er uiteindelijk achter komt dat de schoonheid in de mens zit en vaak op een steenworp afstand te vinden is van het ogenschijnlijk koude of lege. Als je de beelden van een landschap of gebouw afzet tegen die van de geportretteerde personen, krijgt ook de dorre woestijn betekenis en gaat ook die ruïne boekdelen spreken. De opening van The Israeli Connection vindt plaats op 11 september van 17.00 tot 19.00 uur. De expositie loopt tot en met 16 oktober. Entree en parkeren is gratis.

Bezoekers zijn welkom aan de Kerkgracht 85-C, 1354 AH Almere. De galerie is geopend op donderdag t/m zaterdag en op afspraak.

Meer informatie op www.anitanevegalerie.nl


deel deze activiteit

Locatie

Anita Neve Galerie
Almere
Kerkgracht 85C