Dé krant die Almere in beweging brengt!

 • Alles
 • (2)
  Natuur
 • (13)
  Politiek
 • (1)
  Sport
 • (19)
  Lezingen
 • (42)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

Nederlands Studenten Orkest speelt in Almere

vrijdag 6 augustus 7:06 t/m zondag 15 augustus 7:06 uur

Van 6 tot 15 augustus zal het Nederlands Studenten Orkest een bijzonder interdisciplinair orkestproject uitvoeren, getiteld ‘NSO De Ring’. De missie van deze 105 studenten is om samen in een tijd van culturele droogte een spectaculair symfonisch evenement neer te zetten. Dit jaar zullen alle acht concerten plaatsvinden in het Topsportcentrum Almere, dat zal worden omgebouwd tot een ware concertzaal. Het orkest bestaat uit 105 getalenteerde studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die een maand hun studie onderbreken om zich fulltime bezig te houden met muziek.

Het NSO is al 69 jaar lang een begrip in Nederland en de concerten zijn ook een geweldige ervaring voor niet-klassiek liefhebbers.

Passie en talent, ze hebben het allemaal. Honderd studenten van Nederlandse onderwijsinstellingen reserveren in hun zomervakantie drie weken om op te gaan in het orkestleven. Drie weken lang mogen de studenten ervaren hoe het is om te repeteren van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds en om vervolgens 8 concerten te schitteren in een speciaal voor deze concertreeks aangepaste sportzaal in Topsportcentrum Almere. Het concert zal na toevoeging van een lichtchoreografie door Teus “Lumiteus” van der Stelt omgetoverd worden tot een adembenemend interdisciplinair evenement, waarin zowel de oren als de ogen getrakteerd worden op een onvergetelijke ervaring.

Sociale aspect

Naast het uitstekende speelniveau maakt het sociale aspect het NSO zo bijzonder. Drie weken lang samenzijn betekent alles delen en elkaar ontzettend goed leren kennen. Na de avondrepetitie gaat het licht dan ook nog lang niet uit. Het zijn en blijven studenten die wel houden van een goed feestje. Vriendschappen ontstaan, relaties ontspruiten en iedereen heeft maar één missie: samen alles geven voor het beste resultaat. Met of zonder kater, er moet en zal keihard gewerkt worden. Deze gezamenlijke ambitie maakt het NSO zo bijzonder. Ineens bestaat er die wereld waarin iedereen er is voor elkaar en waarin hard gestreden wordt voor één doel. Op artistiek vlak zal dirigent Frans-Aert Burghgraef richting geven aan dit doel. Onder zijn handen wordt het orkest genavigeerd naar het hoogst haalbare. Tegen de tijd dat de concerten beginnen, is het één grote vriendengroep. Dit uit zich in 8 concerten met fantastisch samenspel, enthousiasme en speelplezier dat tot achterin de zaal te horen, te zien en te voelen is. Het is voor zowel orkest als publiek een prachtige belevenis.

Er zijn kaarten beschikbaar voor de concerten via www.nso.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Topsportcentrum
Almere
Pierre de Coubertinplein 4
1362LB


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.