Dé krant die Almere in beweging brengt!

 • Alles
 • (2)
  Natuur
 • (13)
  Politiek
 • (1)
  Sport
 • (19)
  Lezingen
 • (42)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

Suburbia locatievoorstelling ‘Nu’ in gebouw La Defense

woensdag 1 september 20:00 t/m zondag 19 september 20:00 uur

mona alikhah

STAD - De nieuwe Suburbia voorstelling ‘Nu’ zal gespeeld worden op een van de meest verrassende plekken van Almere: La Defense aan de W. Dreesweg. Theatermaker Simon Heijmans maakt op de binnenplaatsen van het gebouwencomplex de ‘ultieme rouwshow en feestmoment ineen’.

‘Nu’ is een feestelijke locatievoorstelling en toegankelijke trip voor iedereen over de actuele stand van ons leven. De voorstelling biedt een bijzondere kijk op Almere. Het gebouwencomplex La Defense is een hoogtepunt in de Nederlandse architectuur, ontworpen door Ben van Berkel (UN Studio), bekend van onder meer de Erasmusbrug in Rotterdam.

Talenten

De komende jaren haalt Suburbia talentvolle theatermakers naar Almere om voorstellingen te maken op bijzondere locaties. De eerste maker aan wie Suburbia het podium geeft is theatermaker, acteur en multi-talent Simon Heijmans. ‘Nu’ is zijn eerste voorstelling voor Suburbia. Een ontmoeting van drie mensen op zoek naar woorden om te vatten wat ze hebben meegemaakt en te vangen wat nog komt. En dansen omdat het mag. 

La Defense

La Defense is een van de meest fotogenieke gebouwen van Almere en onlangs nog decor voor de impressie van ons land tijdens het Eurovisie Songfestival. Glazen gevels aan het binnenterrein zijn beplakt met folie, dat reflecteert in felle kleuren rood, geel en groen. De kleur van de gevel verandert bij een ander standpunt of een andere invalshoek van de zon. De lichtende, metalen glans van de intense tinten lijken op de glans van een parel. “Je zit midden in een woonwijk, maar zodra je de binnenhoven van La Defense betreedt, is het alsof je uit de realiteit stapt,” vertelt Simon. “’Nu’ gaat over de toekomst. De futuristische uitstraling van het gebouw past perfect bij de voorstelling.”

De locatievoorstelling is te zien van 1 tot en met 19 september in de open lucht op de binnenplaatsen van La Defense. De locatie is bereikbaar via de zij ingang tegenover W. Dreesweg 167, circa 5 minuten lopen vanaf station Almere Centrum. De première is zaterdag 4 september. Meer informatie en kaarten bestellen (vanaf 17,50 euro) via www.theatergroepsuburbia.nl.

Tekst en regie: Simon Heijmans, spel: Simon Heijmans, Yara Alink, Ayrton Fraenk, decor- en kostuumontwerp: Nicky Nina de Jong, met dank aan: Belastingkantoor Almere en UWV.


deel deze activiteit

Locatie

La Defence
Almere
W. Dreesweg 14
1314CL


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.