Dé krant die Almere in beweging brengt!

Save the date: kom 1 en 2 oktober verhalenweekend De Oerknal
Save the date: kom 1 en 2 oktober verhalenweekend De Oerknal Michelle Wagenaar

Save the date: kom 1 en 2 oktober verhalenweekend De Oerknal

zaterdag 1 oktober 2022 11:00 t/m zondag 2 oktober 17:00

Op 1 en 2 oktober organiseert StrandLAB samen met verschillende partners aan het Almeerderstrand de eerste editie van verhalenweekend De oerknal. Het is een weekend vol verhalen voor jong en oud die starten bij StrandLAB en vandaar door het Flevolandse landschap kronkelen. 

Op de eerste dag van het weekend (zaterdag 1 oktober) kun je zelfstandig op pad met audioroutes te voet, op de fiets of met de auto. Op de tweede dag (zondag 2 oktober) is er een uitgebreid programma rondom StrandLAB waar je verhalen kunt horen tijdens panelgesprekken, via podcasts en performances en kun je deelnemen aan workshops. Daarnaast vertrekken er verschillende routes vanaf StrandLAB de omgeving in.

Verschillende makers en kunstenaars die bij StrandLAB aan het werk zijn, presenteren zich tijdens het weekend. Kom luisteren naar jonge Almeerse spokenwordartiesten die samen met spokenwordartiest Sandy Bosmans schreven aan een spokenwordroute, of zangpedagoog Marzieh Reyhani, die een presentatie geeft van haar muzikale veerkrachtproject. Ook kun je presentaties ervaren van verschillende makers zoals bioloog en beeldend kunstenaar Sietse Van der Wal, kunstenaars die gepresenteerd worden door Atelier AM en een smaakroute volgen met ontwerper Lotte Ooms en chef kok Paul Jonker. Vanuit het verbond Flevolab zijn er verschillende interactieve installaties en presentaties en zal danser Joury van der Vecht twee voorstellingen geven.

Praktisch

Centraal informatiepunt: Atelier StrandLAB, het rode gebouw op het Almeerderstrand ter hoogte van IJmeerdijk 1b.

Tijden: Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Op 2 oktober sluiten we gezamenlijk of van 17.00 tot 18.00 uur 

Toegang: Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor enkele activiteiten dien je van tevoren te reserveren. Hierover volgt later meer informatie op www.strandlab-almere.nl.

Locatie