Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Alzheimer Nederland

Alzheimer Café Almere: Wat betekent het om dementie te hebben?

maandag 3 oktober 2022 19:00 t/m 21:30

Wie dementie heeft, wordt geconfronteerd met een grote veranderingen. Niet alleen je geheugen laat je in de steek, maar ook het denken gaat je steeds meer moeite kosten. Eenvoudige dagelijkse handelingen, die je altijd zonder nadenken hebt gedaan, blijken opeens niet zo goed meer te lukken. Maar ook het contact met familie, vrienden, bekenden èn onbekenden verloopt opeens anders dan dat je gewend was. Langzaam maar zeker word je steeds meer afhankelijk van de mensen in je directe omgeving. Wat betekenen al die veranderingen voor iemand met dementie zelf? Welke hulp en steun verwacht iemand met dementie van zijn omgeving?

In het Alzheimer Café van Almere gaan we op maandag 3 oktober 2022 in gesprek met iemand die 

dementie heeft. Samen met haar partner vertelt zij openhartig over hun leven, over het ontdekken van de ziekte en de  problemen die daarmee samenhangen. Daarna is er gelegenheid voor discussie en om vragen te stellen aan de aanwezige hulpverleners en aan elkaar.

Het Alzheimer Café is in restaurant De Ziel (bij woonzorgcentrum Archipel), Poëziestraat 166 in Almere.

De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19.30u en eindigt om 21:30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie via: alzheimercafe.almere@alzheimervrijwilligers.nl   of telefonisch 06-55756008. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Locatie

  • Restaurant De Ziel

    Poëziestraat 166
    1321ht Almere