Dé krant die Almere in beweging brengt!

Charlotte Perriand
Charlotte Perriand AFFR

Architectuurcafé - Movie Night

donderdag 6 oktober 2022 20:30 t/m 22:30

Vertoning van Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living (Stephane Chez, 2019), een van de publieksfavorieten van het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR).

Met radicale ontwerpen voor meubels en architectuur was Charlotte Perriand een van de meest uitgesproken vernieuwende ontwerpers van de 20??eeuw. Ze werkte lang in de schaduw van Le Corbusier in wiens studio ze samen met Pierre Jeanneret van 1927 tot 1937 baanbrekende projecten ontwierp. De beroemde “chaise longue basculante”, de buisstoelen voor de Villa Savoye en de “Refuge Tonneau”, een Tiny House avant la lettre.?Charlotte Perriand, Pioneer in the Art of Living?is een onthullende film over een invloedrijke ontwerpster die de positie van de vrouw in een door mannen gedomineerde maatschappij bevocht.

TALKS

Nabespreking met Lenny Schröder & Rianne Makkink (Studio Makkink & Bey) over hoe vrouwen zich moesten weren en bevrijden van de dominantie van mannelijke collega’s of bazen.

Locatie