Dé krant die Almere in beweging brengt!

Yes You (spray) Can! -Leer technieken en begeef je elke week dieper en dieper in de graffiti scene
Yes You (spray) Can! -Leer technieken en begeef je elke week dieper en dieper in de graffiti scene

Yes You (spray) Can! -Leer technieken en begeef je elke week dieper en dieper in de graffiti scene

woensdag 18 mei 2022 15:00 t/m 16:30

Leer technieken en begeef je elke week dieper en dieper in de graffiti scene.

Tijdens de Shapeshifters tentoonstelling biedt Kunstlinie een graffiti workshop aan. Graffiti ligt aan de wieg van de street art, of beter gezegd het is de betonnen fundering van de street art. Bij graffiti kan je wel zeggen dat de maker centraal staat, de writer laat een stukje van zichzelf achter in het openbaar, op treinen, brugger, muren en nog véél meer oppervlakken. De writer claimt een stukje openbare ruimte en verklaart zich heer en meester. De volgende writer mag zo bijv. Geen nieuwe piece over een bestande piece zetten, gebeurd dit wel dan is het een oorlogsverklaring. Meer ins en outs zal je leren tijdens de graffiti workshop.

De workshop start met een door Jimmy Miller begeleide rondleiding door de tentoonstelling, na deze rondleiding zullen de deelnemers beginnen met een basis training can control. Zodra alle cans onder controle zijn starten de deelnemers met het maken van een tag, throw up, piece of achtergrond van een piece. Met de hulp van Jimmy begin je bij de basis en kan je na de workshop thuis of legaal op de straat aan de slag.

Locatie

  • Kunstlinie

    Esplanade 10
    1315TA Almere