Dé krant die Almere in beweging brengt!

Natuurexcursie op de fiets rondom Almere Buiten
Natuurexcursie op de fiets rondom Almere Buiten IVN-Almere

Natuurexcursie op de fiets rondom Almere Buiten

zondag 24 juli 2022 11:00 t/m 13:00

Op zondag 24 juli verzorgen natuurgidsen van het IVN een fiets-excursie rondom Almere Buiten, met als thema “Langs de randen van de stad”. We starten om 11.00 uur bij de bibliotheek aan het Baltimoreplein 112 in het centrum van Almere Buiten. De fietstocht is ruim 20 kilometer lang en duurt ongeveer twee uur.

Vanaf het Baltimoreplein zullen we met een grote boog om Almere Buiten fietsen en vervolgens via de oostzijde van Almere Stad weer terug naar het startpunt. Bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders gaan we genieten van het prachtige uitzicht over de Oostvaardersplassen, het grootste wetlandnatuurgebied van Nederland. Op de Oostvaardersdijk komen we langs het gemaal De Blocq van Kuffeler dat Zuidelijk Flevoland droog houdt en qua opvoerhoogte en capaciteit het grootse van Europa is. Verder op de route zijn de Lepelaarplassen, een beschermd natuurgebied met moerasvogels en aalscholvers, alsook broedgebied voor weidevogels en eenden. Ook het Bos der Onverzettelijken zullen we nog even aandoen. Behalve bij deze tussenstops zullen de gidsen ook op andere plekken nog interessante dingen vertellen over de mooie natuur die we tegenkomen. 

De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en kinderen € 2,50. IVN-leden kunnen, zoals gebruikelijk, gratis mee.                     Aanmelden graag via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. uw naam en met hoeveel personen u komt.

Locatie

  • Nieuwe bibliotheek Almere

    Stadhuisplein
    Almere