Dé krant die Almere in beweging brengt!

Theater Djempol speelt:
Theater Djempol speelt: " Bij jullie was het tenminste nog warm." in Casa Casla

Theater Djempol speelt: “ Bij jullie was het tenminste nog warm.” in Casa Casla

maandag 15 augustus 2022 20:15 t/m 22:15

Theater Djempol speelt twee keer een voorstelling in Casa Casla van hun nieuwste voorstelling: “Bij jullie was het tenminste nog warm(warm).

Bij Jullie Was Het Tenminste Nog Warm (Warm)

Een onderzoek naar wat je niet weet over je familiegeschiedenis. Je hoopt op antwoorden, om boosheid, over wat anderen jouw familie hebben aangedaan, te rechtvaardigen. Een beeldende voorstelling, over hoe de familiegeschiedenis doorwerkt tot in de jongste generaties. Dominique weet niets over haar opa, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners geïnterneerd was in Nederlands-Indië. Hij lachte altijd maar tevreden en zweeg.

Met (schaduw)poppen en interactieve 3D-projecties op basis van oude foto’s en een geluidsdecor zoeken Dominique, Wouter en Susan naar wat ze niet weten.

Ze brengen het verleden tot leven met stemmen van verschillende generaties. Klopt het beeld wat Dominique heeft van haar opa?  Is het legitiem dat zij zich druk maakt? Wat vond opa ervan?

Een installatie van vragen en herinneringen.De titel verwijst naar een opmerking die Indische Nederlanders na de oorlog vaak te horen kregen. Ze hadden niet de koude hongerwinter van 1945 meegemaakt en moesten niet zeuren.

Het eerste materiaal is succesvol (online) vertoond tijdens het internationale poppenfestival Pesta Boneka#7 in Yogyakarta.

Djempol zoekt verbinding door haar verhalen. Iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal over een nieuwe plek zoeken, al dan niet vrijwillig, al dan niet door oorlog. Met het verhaal van Dominique over haar opa en zijn gezin, voor wie geen plek was in het nieuwe Indonesië, hopen we een universele laag aan te boren. Eén persoonlijk verhaal opent andere verhalen.

Medewerkers

Dominique Roskott: regie, objecten, poppen en spel

Wouter de Smit: live 3D-animatie / projectie, schermen

Susan Odendaal: geluidsdecor, grafische vormgeving

Anneke Speelman: doeken

Robert Rison: voetstukken objecten

Délon Boonstra: camera livestream

Armando Ello: livestream / fotografie

Jeroen Dobber: marketing

Voorlopige Speellijst

maandag 15 augustus 20:15 uurtry-out, Casa Casla, Almere. voorstelling in kader van Indië Herdenking

zaterdag 17 september 20:15 uurvoorstelling en live-stream, Casa Casla

Locatie