Dé krant die Almere in beweging brengt!

Natuurexcursie rand Noorderplassen West
Natuurexcursie rand Noorderplassen West IVN afdeling Almere

Natuurexcursie rand Noorderplassen West

zondag 21 augustus 2022 11:00 tot 13:00

Op zondag 21 augustus verzorgen natuurgidsen van het IVN een excursie aan de rand van Noorderplassen West, met als thema “Een verrassend gebied”.  
De excursie duurt ongeveer twee uur en start om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Kapitein aan Boelijn 70, Almere.

Tussen de bebouwing van de wijk Noorderplassen West en de uitgestrekte akkerlanden ligt een vrij smalle groenstrook die voert langs een akker, rietland, bos en de Oostvaardersdijk. In dit vrij kleine gebied is een grote variëteit aan vegetatie. In het riet kan de kleine karekiet zich laten horen en met een beetje geluk zien en horen we een baardmannetje of een Cetti’s zanger. Ook kunnen we hier en daar wat bramen plukken! We nemen een kijkje op de Oostvaardersdijk met zicht op Pampus Haven. Verderop spotten we misschien nog wel ergens een ree. Deze houden zich graag schuil in het vrij dicht begroeide bos. 

De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en kinderen € 2,50.
IVN-leden kunnen, zoals gebruikelijk, gratis mee. Afhankelijk van het weer kan het hier en daar modderig zijn, dus laarzen/waterdicht schoeisel is aan te raden. Aanmelden graag via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. uw naam en met hoeveel personen u komt. Aanmelden voor deze activiteit kan ook via de website
https://www.ivn.nl/afdeling/almere/activiteiten/natuurexcursie-rand-noorderplassen-west

Locatie