Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Site Almere Buiten Centrum

Cultuur snuiven in Buiten

woensdag 28 september 2022 10:49 t/m 11:49

Cultuur Almere Buiten presenteert zich op zondag 2 oktober tijdens Uitfestival

Wat doen kunstenaars uit Almere Buiten? Hoe moeilijk is het om je eigen songtekst te schrijven of op een circusbal te balanceren? Dat kom je te weten op Uitfestival: muziek, exposities, demonstraties, circus en dans. Het Uitfestival in Almere Buiten wordt gehouden op zondag 2 oktober in Almere Buiten Centrum, zowel in het winkelcentrum, als bij DoeMere. Maar ook kun je podiaprogramma’s zien op het podium op het Rio de Janeiroplein, Globeplein en Baltimoreplein/Westeinde voor het Cultuurhuis, maar ook bij kerkcentrum De Drieklank en de Cultuurdome.

Het festival begint om 10.00 uur met ’Smaakmakende Talentenpodium’ op het Globeplein. Zeer jong talent klimt op het podium om de shine and fame te pakken. Een heuse jury beoordeelt de kandidaten en geeft prijzen aan de uitschieters naar boven. Komt dat Almeers talent zien.

Het programma op de andere twee podia begint om 12.00 uur. Op het Rio de Janeiroplein is dat Rap en Roer. Ze verbazen je met hun talent en laten je voelen waar hun leven om draait. Een show vol levenskunst en humor. Met muziek, rap en graffiti. Ben jij klaar voor andere kunst? Wij geloven dat echte sterren gewone mensen zijn.

Cultuurhuis Almere Buiten biedt een gevarieerd programmavanaf 12.00 uur op het podium en binnen. Je maakt kennis met enkele vaste maandelijkse thema-evenementen van het Cultuurhuis, zoals Latin Café, Lokaal Talent en Culture of Rap. We hebben voor deze gelegenheid een showcase ontwikkeld met vaste cultuuraanbieders van ons huis waarbij rap, klassiek, dans en zang elkaar ontmoeten. Voor de kleintjes is een leuke muziektheater voorstelling te zien van Joes, bekend van de populaire kinderzender Nickelodeon. Multi Culture Jazz laat je ontdekken dat verschillende culturen elkaar ook muzikaal kunnen vinden in jazzmuziek. We sluiten de middag af met een latin dance workshop. Doe mee en geniet van een heerlijke latin-sfeer! In het Cultuur Café is speciaal voor het Uitfestival een expositie ingericht met keramiek van kunstenares Will Van Der Poel uit Almere Buiten. En je kunt er lekker eten en drinken.

De expo Cultuurdome aan de Middachtenlaan 21 tegenover DoeMere is samengesteld uit werk van 15 kunstenaars. Het is de tweede expositie in de kelder van de Cultuurdome. Kom het werk van bijzonder Almeerse kunstenaars bewonderen. Zeer de moeite waard.

Broke Ass Millionaires zorgt voor de verbinding van de verschillende locaties. Het mooiste en meest gewilde Almeerse styling duo van Nederland geeft natuurlijk acte thepresence tijdens het Uitfestival. Ze gaan jou stylen met kleding die zij overal op de kop hebben getikt. Voor zeer weinig zie je er die dag uit als een king/queen. En er wordt ook nog als klap op de vuurpijl een spetterende foto van je gemaakt. Ze wandelen door het centrum en gaan je stylen in de Cultuurdome.

Kijk voor het volledige programma op www.uitinalmere.nl/uitfestival