Dé krant die Almere in beweging brengt!

Kromslootpark
Kromslootpark IVN afdeling Almere

Natuurwandeling in het Kromslootpark

zondag 26 maart 2023 11:00 tot 13:00

Op 26 maart verzorgen natuurgidsen van het IVN een natuurexcursie in het Kromslootpark, met als thema “Kijk eens hoe mooi de sleedoorn al bloeit”.

De excursie duurt ongeveer twee uur en start om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Bergplaats bij de uitkijkheuvel aan het Blanchardpad.

Het Kromslootpark is het oudste park van Almere. Het is een moeraslandschap, in de zeventiger jaren van de vorige eeuw aangelegd in de beginfase van de polder. Het geeft een beeld van het landschap zoals je dat kort na de drooglegging van de polder kon aantreffen, met moeras, riet, bosjes en ruigtes. Door het gebied kronkelt een lint van water, de Krommesloot, waaraan het park haar naam ontleent. Tussen 2019 en 2020 hebben hier natuurherstel- werkzaamheden plaatsgevonden om zo een mooie combinatie van natuur en recreatieve mogelijkheden te creëren. Het gebied heeft een aantal mooie uitkijkplaatsen. Door het afwisselende karakter van het park leven er veel soorten planten en dieren. Regelmatig wordt het gebied aangedaan door bijzondere bezoekers als purperreiger, lepelaar en de bever heeft zich er al gevestigd. Ook komt de vrij zeldzame gevlekte witsnuitlibel hier voor.        
Kortom, de moeite van een bezoekje waard!                                                                                                                 

Voor deze excursie vragen wij een vrijwillige bijdrage.

IVN-leden kunnen, zoals gebruikelijk, gratis mee. Draag schoenen en kleding die passen bij             de weersomstandigheden.
Aanmelden graag via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. je naam en met hoeveel personen je komt. Aanmelden voor deze activiteit kan ook via het aanmeldformulier op de website. 

Locatie