Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Claudia Kamergorodski

Theatergroep SubSub speelt Oedipus

woensdag 19 april 2023 20:15 tot 22:00

Oedipus - “Who do you think you are?” - het eeuwenoude Griekse stuk van 428 jaar voor Christus, over identiteit, roots, keuzes maken en het lot, in een modern jasje. Tickets via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/oedipus

Wie ben je echt en wat vormt je? Zijn dat je roots? Je gender? Je karakter? Je omgeving? In hoeverre heb je invloed op wie je echt bent en wat je vormt? Het zoeken en vinden van je identiteit in je tienerjaren, verloopt allesbehalve vlekkeloos. Je wordt in deze periode hyperbewust van jezelf, je lichaam, denkwijze, gevoelswereld, achtergrond en wensen. Dit alles, kan je ook nog eens super onzeker maken.Soms kun je je anders voelen dan anderen, soms doe je je anders voor dan wie je werkelijk bent. Daar komt bij dat je niet altijd je op dezelfde manier kan gedragen, op school ben je anders dan thuis, op je werk of bij je oma. Wie ben je echt?

Met Oedipus gaan we op zoek naar datgene wat je identiteit vormt en hoe je jezelf verhoudt tot je omgeving. Want wie wil je zijn en kan je eigenlijk wel zijn wie je bent, wanneer of waar voel je je thuis? En wanneer ben je thuis bij jezelf?

Het verhaal Oedipus is het eeuwenoud verhaal over een jongen die niet weet dat hij geadopteerd is en vlucht voor de voorspelling dat hij zijn vader zal doden en zijn moeder zal trouwen. Oedipus houdt intens veel van zijn ouders. Om te voorkomen dat dit noodlot toeslaat, vlucht hij daarom ver weg van zijn ouders naar Thebe. Onderweg komt hij in een gevecht terecht waarbij hij uit verdediging twee mannen doodt. Bij aankomst in de stad Thebe weet hij het raadsel van de dictatoriale sfinx goed op te lossen, waardoor de stad bevrijd wordt en hij als prijs trouwt met de koningin. Wanneer hij er in het stuk langzaam maar zeker achter komt dat de voorspelling is uitgekomen en het noodlot heeft toegeslagen, valt het beeld dat hij van zichzelf en zijn omgeving heeft aan diggelen. Wie is hij nog, nu er zoveel anders blijkt te zijn dan hij dacht dat het was. Dan dat hij dacht hoe hij was. Samen met het koor, dat het publiek aanspreekt op hun eigenbeeld, eigenwaarde en vragen stelt rondom identiteit, komt hij er langzaam achter wie hij nog is.

Speellijst

In de Voetnoot

Woe 5 april | Try-out

Do 6 april | Try-out

Vrij 7 april | Try-out

Za 8 april | Première | UITVERKOCHT

Woe 12 april

Do 13 april | UITVERKOCHT

Vrij 14 april

Za 15 april

Zo 16 april | Matinee

Ma 17 april | UITVERKOCHT

Woe 19 april

Do 20 april

Vrij 21 april

Za 22 april

(aanvangstijden zijn om 20.15 uur m.u.v. zondag 16, dan is de aanvang 14.15 uur)

In deze periode spelen we ook besloten schoolvoorstellingen.

Op Poolshoogte Festival

7, 8 en 9 juli 2023

Cast en crew

Regie & tekst: Esther Bolte

Scenografie: Paul Boereboom

Regie-assistentie: Vera Wielhouwer & Rik Worring

Zangcoach: Jorge Verkroost

Acteurs: Honya Kadir, Lucas Siljée, Mathilde den Draak, Nancy Boutros, Nzinga Nortan, Rosa Renske Rouwenhorst, Storm Kamerbeek en Teun Adriani

Lichtontwerp en techniek: Iwan Kolk

Zakelijk leider: Roos Beijer

PR & Communicatie: Emel Koç

Productieleider: Soleil Eijken

Fotografie: Claudia Kamergorodski

Locatie