Dé krant die Almere in beweging brengt!

Een nieuw begin

zondag 2 april 2023 10:00 t/m 11:30

Passiespel in De Drieklank   Jezus, de gevangen bevrijder.

Op Palmzondag 2 april vieren we met het Passiespel de intocht van Jezus in Jeruzalem.  
Daarna breekt de stille week aan. Daarmee wordt de vastentijd die 40 dagen duurt afgesloten.

Het verhaal van Jezus wordt verteld, uitgespeeld en gezongen. Het is een verhaal waar wij – jij en ik - allemaal een rol in spelen. Het verhaal gaat over vroeger, maar ook over vandaag.
Het gaat over de keuzen die een ieder van ons kan maken in het leven.
Als je hoort over een mens, zoals Jezus, die liefde predikt, is zo’n persoon in jouw ogen dan een watje, een schlemiel? Ben je naïef als je de lef hebt om lief te hebben en te leven vanuit vertrouwen? Ben je geslaagd in het leven als je mensen weet te intimideren, angst aan te jagen, te vernederen?

In dit Passiespel volgen we de verhaallijn uit de Bijbel. Het begint in Nazareth, waar Jezus zich in de synagoge kenbaar maakt als de verwachte Messias. De uitspraken die Jezus in de synagoge doet, roepen meteen weerstand op.
Door het Passieverhaal hiermee te beginnen, wordt begrijpelijk dat Jezus naast veel bijval ook veel woede oproept.
Uit de verhalen wordt duidelijk dat Jezus ongrijpbaar is voor mensen die hem wantrouwen of zich aan hem ergeren.
Het is zoals Johannes de evangelist schrijft: ‘Het licht schijnt in de duisternis maar de duisternis heeft het niet gevat’.
Judas een volgeling van Jezus, vindt Jezus te ver gaan met zijn geklets over zijn vader in de hemel en dat hij de Messias is.
Jezus begint door te slaan is zijn opvatting. Hierop moet worden ingegrepen. Zo kan het niet verder. Judas vindt dat hij hierin zijn verantwoordelijkheid moet nemen en laat daarom Jezus oppakken. Maar daarmee is het verhaal niet afgelopen. Integendeel.

Dit verhaal wordt op verschillende manieren uitgebeeld door de gemeenteleden van De Drieklank en het koor Outside. We zullen ook luisteren naar instrumentale muziek waarmee het verhaal wordt ondersteund. Met dit Passiespel introduceren wij een hernieuwde kennismaking met Jezus.
Op Palmpasen wordt Jezus als koning der Joden met gejuich en Hosanna onthaald. Maar wie is deze Jezus die wij met zoveel gejuich binnen halen? Is dat niet iemand die de weg kwijt is geraakt?
Wij verwachten een grote opkomst, kom dus op tijd. Jong en oud zijn welkom. En: neem uw vrienden mee. Waar: De Drieklank, Chicagostraat 101 Almere Buiten. Wanneer: zondag 2 april 10.00 uur

Locatie