Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Tolerance Test

Tolerance Test - Charlotte Schleiffert

vrijdag 16 juni 2023 10:00 tot zondag 16 juli 17:00

De theatrale tentoonstelling Tolerance Test stelt de verdraagzaamheid van de kijker op de proef: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in onze huidige samenleving, die Schleiffert in haar fantasiewezens toont, nog onder ogen zien?

Charlotte Schleiffert, een internationaal bekend kunstenaar, wordt geroemd om haar overrompelende portretten en de persoonlijke en krachtige kijk die haar werk geeft op ongelijkheid in de wereld. Al decennialang fantaseert Schleiffert hybride wezens: mensen die ze tegenkomt op straat, virtuoos gekruist met beroemdheden van film, televisie of van foto’s uit kranten en tijdschriften. De groteske types - meer dan levensgroot geschilderd op large drawings - worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten.

De tentoonstelling is van 16 juni t/m 16 juli gratis te zien in Kunstlinie.

Locatie