Dé krant die Almere in beweging brengt!

Aardedans
Aardedans De Schaapjesfabriek

DeDae danst voor de aarde.

zaterdag 3 juni 2023 16:30 tot 17:30

De aarde is een iemand. De aarde is een JIJ. DeDae bezocht de afgelopen tijd boeren en liet zich inspireren door hun ervaringen over gezond makende landbouw. Deze boeren werken met verschillende methodes en inspiratiebronnen zoals de biologische dynamische landbouw. Zo komen aarde, plant, dier en kosmos samen. Is de mens in staat om in een liefdevolle empathische verbinding met de aarde, de vegetatie, de dieren en onze medemens te leven? Wij geloven dat alles wat aandacht krijgt gaat groeien en dus stellen we de natuurlijke aarde, onze natuurlijke basis, in deze productie centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde, de seizoenen, het weer, de bodem, de levens- en groeikrachten, het composteren en de regenworm!

DeDae staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble. Wij zijn een groep jonge, getalenteerde euritmiedansers met in het dagelijks bestuur Gia van den Akker en Roos Naves. Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen.Komende tijd bezoeken we met onze performance en workshop “Aardedans” boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans onze respect en liefde voor de aarde voelbaar.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit “Broze aarde“ van A. Krog, een fragment uit de proloog ”Iets met Boeren”, Peter Dictus / Bureau Pees, toespraak van Roos Saat voor de Rabo bank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg

Locatie