Dé krant die Almere in beweging brengt!

Bijentuin
Bijentuin Velt

Openstelling Velt-Ecotuinen

zaterdag 3 juni 2023 10:00 tot zondag 4 juni 17:00

Op 3 en 4 juni 2023 vinden overal in Nederland en België de Velt-Ecotuindagen plaats. In Almere Oosterwold zijn er dat weekend tien tuinen te bezoeken. Je kunt er in gesprek gaan met de gepassioneerde tuineigenaren en ideeën opdoen over ecologisch tuinieren. Alle Ecotuinen die dit weekend gratis te bezoeken zijn, staan op een overzichtelijke kaart op de site van Velt. Je vindt er alle locaties, beschrijvingen en foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf een leuke (fiets)route samenstellen.In Oosterwold zijn veel tuinen te vinden die zich richten op stadslandbouw, ecologisch tuinieren, permacultuur en biodiversiteit. Elke Velt-Ecotuin heeft iets unieks te bieden. Zo zijn er tuinen waar permacultuur centraal staat en tuinen die zijn ingericht met planten speciaal voor wilde bijen. Daarnaast zijn er een kruidentuin en een verfplantentuin te bewonderen. In sommige tuinen worden zelf gekweekte planten verkocht en op een aantal locaties kan men genieten van koffie en thee met iets lekkers erbij.

Kijk voor de deelnemende tuinen op https://velt.nu/ecotuindagen. Velt is de vereniging voor Ecologisch Leven, koken en Tuinieren. Vrijwilligers van FlevoVelt hebben voor Flevoland dit gratis evenement georganiseerd.

We zien je graag op zaterdag 3 (en/) of zondag 4 juni. Kom als het kan op de fiets!