Dé krant die Almere in beweging brengt!

Vrolijke boom
Vrolijke boom Jan Jippe van Herrikhuijzen

Opening expositie schilderijen van Jan Jippe van Herrikhuijzen

zondag 4 juni 2023 14:00 tot 17:00

In Casa Casla aan het Weerwaterplein 3 wordt 4 juni 2023 van 14.00 - 17.00  uur de schilderijen-expositie getiteld “Een schijnsel van licht” geopend.

In deze tentoonstelling toont Jan Jippe de toeschouwers een 40-tal schilderijen uit zijn veelzijdige oeuvre. In veel van zijn werken staat de zoekende mens centraal. Met zijn verhalende schilderijen nodigt hij de kijkers uit een mentale reis naar binnen te maken, voorbij de alledaagse façade van een verwarde wereld.

Opvallend zijn de verschillende stijlen die Jan Jippe toepast: (sur)realistisch, illustratief, grafisch, abstract of een combinatie van deze stijlen. Het gaat daarbij steeds om het verhaal achter de verbeelding en om de mens zoekend naar een schijnsel van licht. Naast zijn grafische opleiding en zijn opleiding tot docent creatieve vorming volgde de kunstenaar verschillende masterclasses bij Talens.

Ook op de zondagen 18 en 25 juni is Jan Jippe van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig om gasten rond te leiden langs zijn expositie.

Locatie