Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Avanti

Almere 2050 over opgroeien en leren

dinsdag 19 september 2023 20:00 tot 22:00

Een op de veertig kinderen verlaat in Almere school zonder diploma. Dat is helaas meer dan in de rest van Nederland. Wat zijn nou de omstandigheden die hier toe leiden? Dat is het onderwerp deze aflevering van Almere 2050. En hoe kunnen we er voor zorgen dat dit verbeterd wordt? Kortom: hoe kunnen we jongeren ondersteunen en het complete onderwijslandschap zo sterk mogelijk maken?

Deze avond komen jongeren natuurlijk zelf aan het woord, naast de lector urban care & education plus bewoners die hun zegje willen doen op de zeepkist.

Almere 2050

Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

Praat mee over 10 belangrijke thema’s

We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over over de volgende 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad:

Ook zijn er voorbeelden van bijzondere en juist hele normale woonsituaties te zien en komen Almeerse bewoners aan het woord in onze rubriek ‘Bewonerszaken’. Hier kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we wonen zijn of haar visie uiteen zetten.

Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.