Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
XR Almere

Klimaatcafé op 2

donderdag 21 september 2023 19:30 tot 21:30

Voor de derde keer is er in Café op 2 (Stadhuisplein) het Almeerse Klimaatcafé. Onder het genot van een drankje kun je daar in gesprek gaan over al je zorgen rondom de klimaatcrisis. Ook is er ruimte om met anderen te praten over hoopvolle manieren om met de omstandigheden om te gaan.

De huidige klimaatcrisis kan allerlei gevoelens van onzekerheid en angst oproepen. Hoe ziet onze toekomst eruit? Hoeveel graden gaat de aarde nog opwarmen? Woon ik wel veilig in de polder? Hoe zijn rampen te voorkomen? Het klimaatcafé biedt een uitgelezen mogelijkheid om die zorgen met gelijkgestemden te delen. Het is ook de plek om te praten over nieuwe initiatieven om klimaatverandering tegen te gaan. Van voedselbos tot afval rapen, van maaibeleid tot vliegtaks. Alle ideeën voor een betere toekomst vinden een luisterend oor in het Klimaatcafé.

In gesprek met rebellen

In het café zijn ook activisten aanwezig van Extinction Rebellion (XR), de beweging die zich inzet voor klimaatrechtvaardigheid voor iedereen. XR eist van de overheid om eerlijk te zijn over de ecologische ramp die zich voltrekt, te doen wat nodig is om de klimaatcatastrofe en het verlies aan biodiversiteit te stoppen en burgers te laten beslissen over een rechtvaardige transitie. De activisten voeren daarvoor creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties, ook in Almere.

Aanmelden is niet nodig; drankjes zijn voor eigen rekening.. Heb je vooraf vragen? Mail dan naar xralmere@protonmail.com.

Locatie