Dé krant die Almere in beweging brengt!

Flyer derde dialoogavond
Flyer derde dialoogavond "De Almeerse Burgerbaan" Stadscoöperatie Almere

Derde dialoogavond “De Almeerse Burgerbaan”

woensdag 28 februari 2024 19:30 tot 21:30

Open eindjes in de pilot Burgerbaan Almere opsporen
Stadscoöperatie Almere biedt op 28 februari de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Almeerse Burgerbaan. De dialoogavond is de derde in een reeks, die voortbouwt op de resultaten van de tweede dialoogavond in april 2023. Tijdens deze derde avond ligt de focus op het veilig kunnen ontvangen van een vrijwilligersvergoeding in verband met bestaande regelgeving. 

Wat hebben we geleerd tot nu toe?
Aan de hand van drie casussen hebben we allereerst geleerd dat de potentiële burgerbaner deskundige ondersteuning behoeft, het liefst in één hand, in de communicatie met non-profit organisaties en de overheid. Onzekerheid over wat wel en niet mogelijk is in de Almeerse Burgerbaan wordt beheersbaar als alle relevante informatie bij elkaar komt. Voorts hebben we geleerd dat de welwillendheid bij betrokkenen versterkt wordt bij het alom onderschrijven van het belang van bestaanszekerheid. Vanuit de casussen doorlopen we stap voor stap het proces. Wat is het probleem, hoe lossen we het op?

Dialoogavond

Deelname aan de derde dialoogavond biedt de mogelijkheid om samen de open eindjes in het realiseren van een veilige vergoeding aan elkaar te knopen. Of je nu wilt meedenken of leren als burger, vertegenwoordiger van de politiek, overheid of non-profitorganisatie, iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en mee te doen. 

Tijdens de dialoogavond houdt Frans Vrijmoed een key-note lezing over inclusief vrijwilligerswerk, en wordt bevraagd door politica Esther Hazelaar. Daarna is er een open dialoog met de eerste drie Almeerse Burgerbaners, non-profit organisaties, overheid en politiek. 

Na de pauze krijgt iedereen de mogelijkheid om mee te denken over hoe we de Almeerse Burgerbaan verder vorm kunnen geven en wat er nodig is om de open eindjes aan elkaar te knopen.

De avond wordt afgesloten met een informele borrel, waarin ruimte is om na te praten en contacten te leggen. De dialoogavond vindt plaats op 28 februari om 19.30 uur in Casa Casla. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan op info@casacasla.nl. 

Meer informatie vind je op stadscooperatie-almere.nl.

Casa Casla is gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad en de toegang is gratis.

Locatie