Het toekomstige Almere Hout in 1988. (Foto: Bart Hofmeester ©Roel Dijkstra)
Het toekomstige Almere Hout in 1988. (Foto: Bart Hofmeester ©Roel Dijkstra)

Almere vanuit de Wolken: Almere Hout en Oosterwold

Almere vanuit de wolken

HOUT - Het boek ‘Almere vanuit de wolken’, samengesteld door Michel Langendijk, toont unieke luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2021. Foto’s van de nog lege polder én recente luchtfoto’s van Almere genomen op exact dezelfde locatie. Een selectie van foto’s wordt ook gepubliceerd in Almere DEZE WEEK. Dit keer een tweeluik over Almere Hout en Oosterwold.

Op de archieffoto uit 1988 zien we het toekomstige Almere Hout, met iets boven het midden het net aangelegde golfterrein Almeerderhout. Het kanaal links is de Hoge Vaart en de weg rechts de Kievitsweg en verder is dit een agrarisch gebied. Vanaf 1992 wordt hier villawijk Vogelhorst ontwikkeld. Rechts van de Kievitsweg start vanaf 2016 de bouw van de eerste huizen in Oosterwold.

De tweede foto toont de situatie ruim 30 jaar later. Aan de linkerzijde is fase 1 van de villawijk Vogelhorst afgerond. In het midden wordt gewerkt aan fase 2. Rechts van de Kievitsweg is de ontwikkeling van de velden E en F in zelfbouwwijk Oosterwold in volle gang. Uiteindelijk is hier plaats voor 15.000 woningen. Onderaan loopt de Vogelweg. Ten zuiden van de Vogelweg liggen de velden G, H, I en J van de wijk Oosterwold.


Almere Hout en Oosterwold anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie) 

Volgende keer plaatsen wij een tweeluik over de ontwikkeling van Almere Pampus.

Almere vanuit de Wolken - Luchtfoto’s 1964 - 2021. Bart Hofmeester / Aerocamera en Roel Dijkstra, samengesteld door Michel Langendijk. Uitgeverij Watermerk 264 blz. € 39,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel, Stadsarchief Almere en online, www.watermerk.eu

Almere Hout en Oosterwold anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto